Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
41 dni
Przeczytanych tematów
87
Po robieniu przysiadów zdjąłem trochę ciężaru i na gryfie zostało 60kg. Postanowiłem opuścić ją do robienia RDLi więc opuściłem na dół gryf zleciał do dołu i na dole pociągnął mi nadgarstki poczułem takie szarpnięcie. Ćwiczyłem dalej nie czułem jakiegoś bólu. Wieczorem nadgarstek zaczął sztywnieć a na drugi dzień z rana był już bardzo sztywny. Zrobiłem rtg, które nic nie wykazało tydzień chodziłem w usztywnieniu stabilizatorze. Nieco się poprawiło ale nie mogłem większych rotacji nim robić więc poszedłem na USG, gdzie powiedziano mi że zebrał tam się jakiś płyn na skutek urazu w nadgarstku w zewnętrznej części i że powinienem masować, maścią przeciwzapalną i brałem tabletki przeciwzapalne. Po 10 dniach jak mi zalecano, łącznie już 3 tygodniach w stabilizatorze zakres poprawił się ale próbowałem wyciskać i na pustym gryfie nadal czułem ból w nadgarstku dość mocny. Płyn prawdopodobnie nie wchłonął się lub to cos innego. Pytanie moje brzmi co to może być i czy jeżeli to płyn który zebrał się na skutek rozciągnięcia ścięgien lub więzadeł, prostowników jeżeli zostanie usunięty czy może on kiedyś powrócić ?
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
12449
Napisanych postów
161900
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1240296
Siemka
Po 10 dniach jak mi zalecano, łącznie już 3 tygodniach w stabilizatorze zakres poprawił się ale próbowałem wyciskać i na pustym gryfie nadal czułem ból w nadgarstku dość mocny.
W zaleznosci od poziomu uszkodzenia i utrzymania stanu zapalnego 3 tygodnie mogly nie wystarczyc
Płyn prawdopodobnie nie wchłonął się lub to cos innego. Pytanie moje brzmi co to może być i czy jeżeli to płyn który zebrał się na skutek rozciągnięcia ścięgien lub więzadeł, prostowników jeżeli zostanie usunięty czy może on kiedyś powrócić ?
Plyn zazwyczaj pojawia sie jako naturalna konsekwencja urazu, wystapiuenia stanu zapalnego. Tak jezlei uraz nie zostal zaleczony i trening wywola ponownie stan zapalny to plyn moze sie pojawic podnownie
Szacuny
6313
Napisanych postów
78036
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
767015
W sytuacji, gdy doszło do jakiegoś urazu w stawie, normalnym zjawiskiem jest stan zapalny, który powodować może opuchliznę, ograniczenia możliwości ruchów, czy też wydzielanie się wspomnianego przez Ciebie płynu wewnątrz stawu. Wraz z czasem i procesem gojenia, oraz odpowiedniej rehabilitacji i wzmacniania wszystko wróci do sprawności. Płyn ten nie powinien pojawiać się więcej, o ile nie doszło do jakiegoś trwałego uszkodzenia w stawie, które stale będzie generowało problemy. Tego niestety nie jesteśmy w stanie stwierdzić.
Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
41 dni
Przeczytanych tematów
87
Jestem już tydzień po zabiegu, który polegał na nacięciu pochewki i ewakuacji z niej 5ml płynu. Wróciłem do treningów wiele ćwiczeń mogę robić, np. plecy podciąganie, wiosłowanie itd. robię z lekkim bólem na dużych ciężarach, zrobiłem też klatkę na hantlach czy butterfly czułem również lekki ból ale gdy spróbowałem płaskiej ławki i prostego gryfa to ból był duży. Co polecacie zrobić czy może jakieś ćwiczenia na to, bo codziennie masuję piłeczką, może jakieś ćwiczenia z hantelkami a może zgłosić się do kolejnego ortopedy na wizytę bo nie wygląda to jakby ból miał minąć. Poprawa po zabiegu jest ale ból dalej występuje przy wyciskaniu i jest dość duży co uniemożliwia mi robienie tego ćwiczenia.
Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
41 dni
Przeczytanych tematów
87
Byłem u ortopedy i powiedział że coś mu nie pasuje z odległością pomiędzy kością promieniową a łokciową w miejscu gdzie zaznaczyłem. Czy nie wygląda to normalnie i nie ma sensu robić ponowne rtg 2 rąk w celu porównania ? Mówił też coś o chrząstce trójkątnej.
https://imgur.com/a/PdjNSiG