No wlasnie- jakie suple najlepiej sie sprawdzaja na noc, zeby wspomoc anabolizm/zachamowac katabolizm ? Szybko wchlanialne aminokwasy czy moze cos w gatunku napojow bialkowych ? Glutamina ? piszcie...
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Na noc polecilbym ci osobiscie system protein.Jak dla mnie jedna znajlepszych odzywek przed snem :)
Jak masz kase mozesz wzbogadzic to o glutamine.
Zmieniony przez - McRaYvEn w dniu 2004-03-10 19:00:07
Jak masz kase mozesz wzbogadzic to o glutamine.
Zmieniony przez - McRaYvEn w dniu 2004-03-10 19:00:07
...
Napisał(a)
ovoalbumina w stylu egg pro megabola, ovopolu, może być również system protein olimpu i wszystkie w zasadzie zawierające albo wyłącznie albo w przewadze białko jaja kurzego
Willhelm
...
Napisał(a)
I jeszcze pytanie nr. 2: Co na dziendobry ? wiadomo ze rano poziom kortyzolu jest wysoki, jaki antykatabolik bedzie najlepszy na ta pore ?
I generalnie- ktore suple mozna uznac za scisle antykataboliki... ?
I generalnie- ktore suple mozna uznac za scisle antykataboliki... ?
...
Napisał(a)
scisłe antykataboliki:
BCAA
L-Glutamina
Tauryna
a tak naprawde możesz spożyć szybkowchłanialne białko serwatkowe i będzie dobrze. no i oczywiście następnie porządne śniadanie!
BCAA
L-Glutamina
Tauryna
a tak naprawde możesz spożyć szybkowchłanialne białko serwatkowe i będzie dobrze. no i oczywiście następnie porządne śniadanie!
Willhelm
...
Napisał(a)
Ja jeszcze do wieczornego shake bialkowego dorzucam 10 g peptydu glutaminy.
>>> DORADCA W SUPLEMENTACJI <<<
Michał G. vel GÓRAL. Pomogłem, wejdź na http://www.pajacyk.pl Dzięki
...
Napisał(a)
Nie ma to wiekszego znaczenia jakiego białka uzyjesz na noc i tak nie powstrzymasz znacżaco katabolizmu,którego zreszta nie powinienes się tak obawiać.Katabolizm nocny to nie to samo co katabolizm wysiłkowy.Mozesz spożyć garśc aminokwasów(droższe wyjście) lub szejka białkowego.Niewielka różnica w zasadzie.
Pozdro.
ps. zreszta gdzieś czytałem ze niektórzy stosują własnie aminokwasy,ale kogo by to obchodziło.
Pozdro.
ps. zreszta gdzieś czytałem ze niektórzy stosują własnie aminokwasy,ale kogo by to obchodziło.
"nie znam sie na niczym co czytałem na temat ćwiczeń"
...
Napisał(a)
Łotusz to..po co kombinowac..większośc kombinuje bo nie wie że to bardzo prosty sport,mam kumpli którzy nie mają pojęcia o połowie tego co Wy a rosna jak konie bo po prostu jedzą dużo i często hrhrhr
Pozdro.
ps. a ja mam chyba nadciśnienie i lipa lekka.
Pozdro.
ps. a ja mam chyba nadciśnienie i lipa lekka.
...
Napisał(a)
białko z odżywek a aminokasy rozgałęzione, czy glutamina, czy tauryna różnią się szybkością wchłaniania a co za tym idzie siłą i rodzajem działania, to prawda, że możesz brać w tych okresach o których piszesz odżywkę białkową/przed snem najlepiej rzeczywiście albumina jaja, może z małym dodatkiem białek serwatki/ natomiast rano najlepiej aby była przewaga właśnie białek serwatkowych/i to najlepiej izolat lub hydrolizat/, a swoją drogą najlepsze byłyby jednak aminokwasy no ale to jednak wychodzi trochę drożej i dlatego myślę, że ta alternatywa z odżywką białkową to dobry pomysł, musisz tylko pamiętać, że to jednak nie to samo chociaż wierzę, że i po tym efektów ci nie zabraknie, w każdym razie życzę ci jak najlepszych.
...
Napisał(a)
Zgadza się.Aminki maja jeszcze te zaletę że nie zaburzają tak snu jak to może czasem czynić np. ciężkostrawna albuminka jaja..Jednak są drogie i nieopłacalne.
W zasadzie róznice będa niezauważalne.
Pozdro.
W zasadzie róznice będa niezauważalne.
Pozdro.
...
Napisał(a)
czas dotarcia do krwi aminokwasow z bialka szybkowchlanialnego jest w rzeczywistosci niewiele dluzszy od np hydrolizatu...a roznica cenowa spora...
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!