[...] 200 g Białka to u mnie głownie: jajka, ser biały chudy, mięso z kurczaka i indyka, jogurt naturalny, mięso wołowe i wieprzowe, raz na tydzień ryby (łosoś, tuńczyk z puszki w sosie własnym) T: masło orzechowe 94% orzechów (z lidla), jeśli smażę to olej kokosowy, orzechy W: owoce (jabłka, pomarańcze, banan (tylko do omleta), czasami winogron), [...]
[...] Sałatka z pekinskiej, pomidorów i ogórka. Wymieszana z jogurtem naturalnym i przyprawach. http://img685.imageshack.us/img685/372/28052012001.jpg I sosik do mięska. Sos czosnkowy(na bazie majonezu) + jogurt naturalny i łyżeczka musztardy. http://img805.imageshack.us/img805/8571/28052012003.jpg A tak to wyglądało na [...]
[...] extra vinegre, sprawia, że posiłek jest wzbogacony o tłuszcze, których oliwa stanowi ~50%! Sałatka to już klasyk, mieszanka sałat, szpinaku i pomidorów koktajlowych polana sosem czosnkowym na bazie jogurtu naturalnego. Dlaczego właśnie ten sos? Nadał on delikatności do chrupkiej sałatki, przez co potrawa nabrała kolejnego posmaku. Jako dodatek [...]
[...] z solą na miazgę, wymieszać z musztardą i majonezem, dodać śmietanę. Ogórek pokroić w cienkie paseczki wymieszać z ugotowaną, ostudzoną i odcedzoną fasolą, cebulą i sosem, dodać posiekaną zieleninę. Przyprawić do smaku solą, octem, cukrem i pieprzem. 191. Sałatka z fasolki szparagowej 30 dag fasolki szparagowej, 1 cebula /10 dag/, 2 [...]