[...] tym razem w połączeniu z węglowodanami złożonymi i dodatkiem tłuszczu. Dobre wybory to chude mięso, twaróg, jaja, ryba czy komosa ryżowe wzbogacone o ryż brązowy, bataty, płatki owsiane albo żytnie czy chleb pełnoziarnisty. Drugi posiłek powinien podtrzymać anabolizm mięśni, powstrzymując procesy kataboliczne, które prowadzą do ich rozpadu. [...]
[...] zjadając raz na tydzień burgera czy 2 kawałki pizzy – tez wcale nie oznacza, że stosuje IIFYM. Idąc dalej...... jeśli zamiast płatków owsianych do śniadania użyjemy płatki śniadaniowe http://img40.imageshack.us/img40/8383/7apw.jpg ale przez resztę dnia już będziemy spożywać ‘czyste’ produkty i ‘czyste’ potrawy – też wcale nie oznacza, że [...]
szukałem w archiwum czegoś na temat indeksu glikemicznego i znalazłem, ale wszędzie było albo za mądre, albo nie do końca wyjaśnione. "węglowodany o wysokim IG podnoszą poziom insuliny i powodują tycie" ale dlaczego?? jeśli jednak już gdzieś to było (albo coś podobnego) to proszę o skasowanie "Które węglowodany służą do redukcji tkanki tłuszczowej [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] mieszanki (fitness, nie fitness) są produktami wysoko przetworzonymi, a jak wiadomo należy jeść produkty jak najbardziej naturalne, czyli jak najmniej przetworzone. Ponadto płatki te w różnorodnych procesach technologicznych tracą ogromne ilości swoich naturalnych witamin oraz błonnika, co powoduje, że wcale nie są takim wartościowym produktem. [...]
[...] trzy – baton energetyczny z wyższą zawartością protein (o ile chcecie zainwestować), kasza instant ze zboża – odpowiednia jest kasza gryczana albo płatki z owsa lub prosa, w każdym przypadku zalane którymś z „lepszych” koncentratów proteinowych. Spokojnie, w tym przypadku nie okaże się to aż tak [...]