[...] i zalane cieplym, ale nie goracym rosolem, aby nie zniszczyc enzymów. Takie buliony z zóltkiem moga byc na poczatku jedynym pozywieniem - min. 4 zóltka i tyle rosolu ile chory da rade wypic. W miare poprawy apetytu i stanu zdrowia wprowadzac inne potrawy. WYWAR - skladniki: okolo 3kg miesa - gicz cieleca, zebro wolowe, porcja rosolowa z [...]
[...] kcal, no ale co tam SNIADANIE 1: kefir, rodzynki, siemie lniane, orzechy włoskie, rodzynki, pestki dyni, skruszony ser biały, nie jestem w stanie obliczyc co to grama ile tego ile tamtego, robie to na "oko" , wiem wizulanie ile by było za mało a ile za duzo (tak mi sie wydaje przynajmniej) MIEDZY SNIADANIEM 1 A SNIADANIEM 2: Gain Bolic ( w [...]
Dlaczego warto jeść jajka? Poniewaz zawierają one wiele substancji cennych dla zdrowia. Białko ma nieco witamin z grupy B i soli mineralnych. Najwiekszym jego bogactwem są aminokwasy, zwłaszcza bakteriobójcze lizozymy wykorzystywane przy produkcji szczepionek. Białko jaj organizm przyswaja aż w 94%, podczas gdy krowie w 80% a pochodzące z mięsa w [...]
Hej. Wiem, iż temat może wydawać się śmieszny;) ale mam pytanie. Ile czasu należy gotować jajko, aby wyszło na miękko? U mnie zazwyczaj się ścina lub jest zbyt wodniste.
[...] kcal, no ale co tam SNIADANIE 1: kefir, rodzynki, siemie lniane, orzechy włoskie, rodzynki, pestki dyni, skruszony ser biały, nie jestem w stanie obliczyc co to grama ile tego ile tamtego, robie to na "oko" , wiem wizulanie ile by było za mało a ile za duzo (tak mi sie wydaje przynajmniej) MIEDZY SNIADANIEM 1 A SNIADANIEM 2: [...]