Zmieniony przez - Grzesieq02 w dniu 2010-06-05 17:05:48
...
Napisał(a)
Witam ile gram białka i tłuszczy może mieć samo mięso z udka z kurczaka pieczone? Na 100g?
Zmieniony przez - Grzesieq02 w dniu 2010-06-05 17:05:48
Zmieniony przez - Grzesieq02 w dniu 2010-06-05 17:05:48
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
18 białka, 6 tłuszczy i 125kcal ma surowe. Pieczone wiadomo, będzie miało mniej..
chcesz kupować gotowe upieczone udka ???
chcesz kupować gotowe upieczone udka ???
https://www.sfd.pl/pitbull61__DT__droga_do_startu_w_MPJiW_2020_start_masy,_str_15-t1172367-s61.html#post-19106389
Aby zwyciężać, trzeba być i lwem i lisem...
...
Napisał(a)
jak mniej? a nie przypadkiem więcej? woda odparuje itp.
Pomogłem?-daj sog'a :DDD
...
Napisał(a)
Nie chcę kupować. Dzisiaj kupiłem 2 całe udka, upiekłem i wygrzebałem 160g mięsa i zastanawiałem się czy te 160g może mieć z 40g białka 8g tluszczy..?
...
Napisał(a)
100g pieczonego więcej od 100g surowego. Chodziło mi o to, że będzie mniej mięcha, źle się wyraziłem.. najlepiej ważyć surowe !
https://www.sfd.pl/pitbull61__DT__droga_do_startu_w_MPJiW_2020_start_masy,_str_15-t1172367-s61.html#post-19106389
Aby zwyciężać, trzeba być i lwem i lisem...
...
Napisał(a)
Tylko jak zważyć surowe mięso w udku jak tam są kości, tłuszcze itp. :D
Wziąłem to na logikę, że:
Pierś przed 20g
Pierś po 30g
czyli zwiększa się o 50%
W takim razie:
Mięso z udka przed 18g
Mięso z udka po 27g
na to by wychodziło...
Tylko jak sprawa wygląda z tłuszczem który się wytapia podczas pieczenia?
Myślicie, że jakieś 4g tłuszczy na 100g samego miesa upieczonego by było?
Zmieniony przez - Grzesieq02 w dniu 2010-06-05 18:08:39
Wziąłem to na logikę, że:
Pierś przed 20g
Pierś po 30g
czyli zwiększa się o 50%
W takim razie:
Mięso z udka przed 18g
Mięso z udka po 27g
na to by wychodziło...
Tylko jak sprawa wygląda z tłuszczem który się wytapia podczas pieczenia?
Myślicie, że jakieś 4g tłuszczy na 100g samego miesa upieczonego by było?
Zmieniony przez - Grzesieq02 w dniu 2010-06-05 18:08:39
...
Napisał(a)
Już znalazłem :)
http://www.nutritiondata.com/facts/poultry-products/721/2
W samym mięsie z udka pieczonym w 140g jest 38g białka i 12g tłuszczy gdyby ktoś potrzebował.
http://www.nutritiondata.com/facts/poultry-products/721/2
W samym mięsie z udka pieczonym w 140g jest 38g białka i 12g tłuszczy gdyby ktoś potrzebował.
Polecane artykuły