impossible is nothing
...
Napisał(a)
Czasami w celu urozmaicenia diety lub gdy nie mam czasu na długie gotowanie ryżu brązowego czy kasz jadam makaron razowy. Co sądzicie o takim makaronie? Jeść dalej czy zastąpić ww produktami?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Mam pytanie z innej beczki, ale nie chce zaśmiecać forum nowym tematem.
Poczytałem kilka wątków o chlebie razowym.
I, chciałbym zapytać co to jest chleb razowy??
Czy każdy typ mąki, raz obrobiony można nazwać razowa i chleb od razu razowym??
Pomijam karmelizację, to jaki rodzaj mąki razowej (jeśli nadal utwierdzicie, że razowy to rodzaj przetworzenia a nie typ mąki) jest najlepszy?? Żytni, przenny??
W google tylko jakieś porady dla baby.
Bo z czasem chciałbym sam sobie piec taki chlebek, wszak troche ciężko w ogóle wyeliminowac to dobrodziejstwo :)
A dla tematu głownego. Makaron razowy jest bardzo zdrowy, z tym, że trudno go z łatwościa zaakceptować Najlepiej np w zupie, ale spagetti to nie najlepszy pomysł na początek
Zmieniony przez - donpatricc w dniu 2008-03-28 15:40:20
Poczytałem kilka wątków o chlebie razowym.
I, chciałbym zapytać co to jest chleb razowy??
Czy każdy typ mąki, raz obrobiony można nazwać razowa i chleb od razu razowym??
Pomijam karmelizację, to jaki rodzaj mąki razowej (jeśli nadal utwierdzicie, że razowy to rodzaj przetworzenia a nie typ mąki) jest najlepszy?? Żytni, przenny??
W google tylko jakieś porady dla baby.
Bo z czasem chciałbym sam sobie piec taki chlebek, wszak troche ciężko w ogóle wyeliminowac to dobrodziejstwo :)
A dla tematu głownego. Makaron razowy jest bardzo zdrowy, z tym, że trudno go z łatwościa zaakceptować Najlepiej np w zupie, ale spagetti to nie najlepszy pomysł na początek
Zmieniony przez - donpatricc w dniu 2008-03-28 15:40:20
sam nie wiem...
...
Napisał(a)
Dla mnie razowy to taki ciężki i gliniasty. I bez karmelu w składzie . Tylko takimi kryteriami się kieruję .
Półmaraton w 1:57:11! :)
...
Napisał(a)
Heh, ale jak sprawdzić czy nie ma karmelu??W piekarni nie ma chleba w opakowaniu, zresztą takie mniej smaczne??
No i nadal nie wiem,czy razowy pszenny tak samo wartościowy jak razowy żytni.
Moja babcia robi chleb z żytniej mąki i piecze w starym piecu. To się nazywa razowy??
No i nadal nie wiem,czy razowy pszenny tak samo wartościowy jak razowy żytni.
Moja babcia robi chleb z żytniej mąki i piecze w starym piecu. To się nazywa razowy??
sam nie wiem...
...
Napisał(a)
Najbardziej razowy z razowych. Jak masz taką opcję, to nawet się nie zastanawiaj. A karmel to CUKIER, który służy do barwienia chleba, który udaje razowy.
Półmaraton w 1:57:11! :)
...
Napisał(a)
Hehe, a nikt w rodzinie nie docenia babcinego ugniatania
No ja wiem co to karmel, tylko jak wyczaić, że w kupnym chlebie jest dodany dla ściemy czy tez go niema.
A tak w ogóle, to jakieś organizacje konsumenckie powinny zrobić porządek z takim wrabianiem ludzi.
A pracował/cuje/ ktoś w Awicie?? U mnie sporo ich budek z pieczywem. Nie wiecie czy oni robią w miarę git razowy??:)
No ja wiem co to karmel, tylko jak wyczaić, że w kupnym chlebie jest dodany dla ściemy czy tez go niema.
A tak w ogóle, to jakieś organizacje konsumenckie powinny zrobić porządek z takim wrabianiem ludzi.
A pracował/cuje/ ktoś w Awicie?? U mnie sporo ich budek z pieczywem. Nie wiecie czy oni robią w miarę git razowy??:)
sam nie wiem...
...
Napisał(a)
jak nie ma składu, to raczej ciężko... głównie po ciężarze i właśnie gliniastości - jak się razowiec ugina z boku pod naciskiem kciuka, to nie jest razowiec
Półmaraton w 1:57:11! :)
...
Napisał(a)
Kupujesz mąkę pp 1850 lub 2000 (pszenną, żytnią lub graham), szukasz dobrego przepisu na chleb, w necie jest ich masa i pieczesz sobie sam. Polecam
"Kobiety myśla, że są słabe i zbierają tłuszcz bo się starzeją,
a w rzeczywistości starzeją się bo robią się słabsze i zbierają tłuszcz"
http://*******/4b7r
...
Napisał(a)
No zastanawiam się by samemu piec, ale jak widzę ile babci to czasu zajmuje - zagniatanie zwłaszcza, nie mam cierpliwości ;)
sam nie wiem...
Poprzedni temat
Dieta i cwiczenia przy typie budowy GRUSZKA
Następny temat
Kreatyna a herbatka na poprawienie pracy nerek
Polecane artykuły