mysle ze wiekszosc z nas jadla shorme w restauracji sphinks i mysle tez ze nie tylko mi ona smakowala. wiec postanowilem wyciegnac ten ich przepis na doprawienie miesa. mysle ze bedzie to mile urozmaicenie dla codziennego kurczaka na ktorego czasem juz nie mozemy patrzec. typ nie chcial dac ale jakos go tak ladnie poprosilem a pozatym jestem teraz instruktorem na silowni i go prowadze to musial sie odwdzieczyc jakos
przepis jest na 30kg piersi z kury bo tam tak robia wiec trzeba sobie podzielic na swoja porcje.
filet z kurczaka 30kg
koncentrat pomidorowy 300g
maga w plynie 130ml
olej 1L
suszona natka pietruszki 30g
przyprawa kamis do gyrosa 250g
curry 30g
papryka ostra40g
papryka slodka 80g
pieprz bialy mielony 30g
pieprz czarny mielony 30g
czosnek granulowany 70g
przyprawy pomieszac a nast dodac cienko pokrojone cycki i odstawic do zamarynowania 30-60min
dzis mi zona robila i smak praktycznie ten sam lub lepszy
smacznego koksiki