Postanowiłem powrócić do ćwiczeń. (Mam 20 lat, wcześniej ćwiczyłem przez 2 lata - niestety poprzez kilka sytuacji przestałem ćwiczyć przez rok). Od tygodnia znów ćwiczę, i postanowiłem, że wyposażę sobię od nowa domową siłownie. Na początek pragnę zaznaczyć, że jestem idealistą (wiem, że to głupie, ale jeśli wyposażam siłownię w sprzęt danej firmy - to się jej trzymam). Przeszukałem mnóstwo forów, aukcji, odwiedziłem kilka sklepów sportowych - wybór padł na firmę THORN. Na początku chcę sobię zakupić ławeczkę. Zaznaczam, że jedyne co chcę osiągnąć to ładnie wyrzeźbiona, proporcjonalna sylwetka, a co za tym idzie - nie potrzebuję ławeczki o nośności 500kg. (info dla osób, które zechcą mi zaproponować kelton'a).
Model ten wydaje się być nieco trwalszą konstrukcją (większa nośność) lecz z tego co widzę nie posiada skosu ujemnego (chyba że się myle - niech mnie wówczas ktoś poprawi).
Która z tych ławeczek byłaby lepsza? Proszę o odp.
Dzięki za podpowiedź, ale tj. wspomniałem wcześniej - jestem zdecydowany co do marki Thorn. (Mam zamiar następnie kupić atlas, orbitrek, rowerek, suwnice - z tego co wiem ani MARBO, ani KELTON - nie posiadają w swej ofercie orbitreków,bieżni etc.) Po za tym mam już upatrzony atlas Thorna http://www.allegro.pl/item954361498_atlas_thorn_gy_9044_domowa_silownia_super_cena.html
Nie zależy mi na zakupie wszystiego od razu :) Wolę kompletować siłownie powoli ale systematycznie.
1268940958000
Zielin
Wysłana - 18 marca 2010 20:38
Też uważam, że to podejście od dupy strony. Sprzęt to sprzęt, ma być funkcjonalny a nie takie same naklejki i tapicerki. Ja ćwiczę na absolutnych samoróbkach, maszynach o jakich nie śnił nawet da vinci
Arnold Schwarzenegger też kiedyś miał 31 cm w bicepsie ... jak się urodził
"Też uważam, że to podejście od dupy strony. Sprzęt to sprzęt, ma być funkcjonalny a nie takie same naklejki i tapicerki. Ja ćwiczę na absolutnych samoróbkach, maszynach o jakich nie śnił nawet da vinci"
Niestety - nie potrafię samemu zrobić ławeczki (może i by mi się udało, ale faktycznie wyglądała by jak od da Vinci'ego i nie ośmieliłbym się wyciskać na niej więcej niż 50kg ). A tak poważnie - odłożyłem sobię troche kasy, skoro mogę sobię pozwolić na taki bajer, to dlaczego mam z tego nie skorzystać? Wiem, że nie marka sprzętu się liczy. (samemu wcześniej ćwiczyłem na lipniutkim HMS przez 2 lata, a wcześniej na 2 taboretach z deską ;) to były czasy hehe )
1268941461000
PDI90
Wysłana - 19 marca 2010 13:34
Podpowie mi ktoś odnośnie tych ławeczek? Którą wybrać? 7828 czy 7810, wszelkie za i przeciw?
Thorna mam ale mi nie podszedł, mam tez sprzęt keltona i na razie bez zastrzeżenie, co do marbo nie miałem kontaktu, ale każda z firm ma lepsze i gorsze produkty. Za ta kwotę co planujesz wydać możesz sprawić sobie dużo lepszy sprzęt.
1269089620000
Kelton_MH
Wysłana - 20 marca 2010 15:48
chce koleś Thorn'a niech bierze pyta tylko który model co z Wami ??
Dlaczego Thorn? Otóż, z powodu który może wydawać się iście prozaiczny - po prostu ładniej się prezentuje, oraz tj. wspomniałem wcześniej - mam zamiar zakupić Orbitrek, Rowerek stacjonarny a niestety Kelton ani Marbo - nie posiadają w swojej ofercie tego typu sprzętu. Absolutnie nie neguję Keltona ani Marbo jako twórców dobrej jakości sprzętu. Wręcz przeciwnie - chętnie bym zakupił ich sprzęt, lecz gdyby posiadali wszystko co mnie interesuje. Przypomniał mi się tekst, który wzbudza we mnie w tym momencie pewne poczucie winy;)
"Typowy dzień Polaka - Wstaje rano, włącza japońskie radyjko, zakłada amerykańskie spodnie, wietnamski podkoszulek i chińskie tenisówki, po czym z holenderskiej lodówki wyciąga niemieckie piwo. Siada przed koreańskim komputerem i w amerykańskim banku zleca internetowe zakupy w Anglii, po czym wsiada do czeskiego samochodu i jedzie do francuskiego hipermarketu na zakupy. Po uzupełnieniu żarcia o hiszpańskie owoce, belgijski ser i greckie wino wraca do domu. Gotuje na rosyjskim gazie. Na koniec siada na włoskiej kanapie i... szuka pracy w polskiej gazecie - znowu nie ma! Zastanawia się, dlaczego w Polsce nie ma pracy??"
1269098895000
PDI90
Wysłana - 20 marca 2010 16:29
Przepraszam za "lecz gdyby";) zapędziłem się troszkę.