SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Cameloni grate

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 2201

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 96 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1968
Cameloni grate

SKŁADNIKI:
-> RYŻ - 100g
-> PIECZARKI - 500g
-> CEBULA - 1szt. (nie za mała, nie za duża)
-> KONCENTRAT POMIDOROWY - 2 łyżki
-> SER - 400g. (w kostce) - najlepszy gouda/morski bo reszta śmierdzi przy pieczeniu
-> SZYNKA - np. wieprzowa, duże plastry, ok.10/15.

PRZYGOTOWANIE:
1. Gotujemy ryż w osolonej wodzie i dajemy mu chwilę by ostygł.
2. Obrane i pokrojone pieczarki gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem octu. Następnie odsączamy je przez sitko.
3. Pokrojoną cebulę podsmażamy wraz z pieczarkami.
4. Do miski wrzucamy wcześniej przygotowane składniki:
-ugotowany ryż
-podsmażone pieczarki z cebulą
-ok. 100g potarkowanego sera
-2 łyżki koncentratu pomidorowego
-sól, pieprz, vegeta do smaku

Wszystko razem mieszamy. Tak oto powstał nasz farsz.
5. Bierzemy plastry szynki, nakładamy farsz wedle uznania i zwijamy w ruloniki. Po zwinięciu możemy dodatkowo dopełnić farszem boczki. Następnie układamy ściśle na blasze. I tak w kółko aż do wyczerpania zapasów
6. Po wypełnieniu się blaszki naszymi rulonikami, posypujemy wierzch starkowaną resztą sera, która nam została.
7. Piekarnik 180 stopni, góra/dół, ok.20/25minut lub ewentualnie do zarumienienia się sera.

SMACZNEGO!
Danie smaczne na zimno jak i na gorąco.


KCAL~ 2276,5
BIAŁKO~ 147,01
WW~ 99,12
TŁ~ 143,06












Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94446 Napisanych postów 364369 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1668933
sympatycznie się prezentuję,sog

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 96 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1968
dziękuję za uznanie w obu postach :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 464 Napisanych postów 9051 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 91255
Wygląda super tylko dużo fatu strasznie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 96 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1968
Wszystko to kwestia gustu. Dużo nie oznacza źle. :) Głównym źródłem tłuszczu jest ser. Teraz już wiesz co z tym dalej zrobić...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 464 Napisanych postów 9051 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 91255
Można odchudzić to trochę np dając mozarelle light, zrobię sobie może w niedzielę
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 9929 Napisanych postów 5612 Wiek 44 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 18329
mozna by też z makaronem zrobić
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 96 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1968
Jeśli zrobiłabyś z makaronem to podziel się opinią czy jest równie smaczne.

Przed chwilą dziewczyna zjadła 1- określiła to jako "koszerne"




Zmieniony przez - eOK1 w dniu 2013-11-25 18:15:57
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Jajka faszerowane tuńczykiem

Następny temat

Gravlax czyli marynowany łosoś

WHEY premium