Chałwa to kolejny produkt, który chciałbym porównać. Wielu z was, kocha chałwę za jej oryginalność i niepowtarzalny smak. Niestety zazwyczaj te spotykane w sklepach przepełnione są syropem glukozowym, utwardzonym olejem roślinnym i małą zawartością procentową sezamu, co stawia taką chałwę w złym świetle. Czy możemy od czasu do czasu nacieszyć się [...]
[...] waniliowo-śmietankowy. Wartości odżywcze mogą się od siebie różnić ze względu na smaki. Składniki dla smaku Brownie: 23,3% polewa z czekolady z substancją słodzącą (masa kakaowa, substancja słodząca – maltitole; masło kakaowe, tłuszcz mleczny, emulgator – lecytyny (z soi); naturalny aromat waniliowy), 19,5% białka mleka, 18,3% warstwa o [...]
[...] mogą się od siebie nieznacznie różnić ze względu na smaki. Przykładowy Skład: smak waniliowy: syrop glukozowo-fruktozowy, czekolada mleczna 16 % (cukier, tłuszcz kakaowy, masa kakaowa, odtłuszczone mleko w proszku, emulgator lecytyny sojowa i E 476, ekstrakt waniliowy), izolat białek sojowych, koncentrat białek serwatkowych, syrop inwertowany, [...]
[...] Wyciąć w nim kieszeń na farsz. Przygotować farsz, usmażyć watróbkę, rozdrobnic widelcem, dodać mrozony szpinak i smażyć całość, doprawic solą, pieprzem i czosnkiem. Gdy masa wystygnie włożyć ją do kieszeni, następnie zamknąć wejście wykałaczką. Włożyć do żaroodpornego półmiska i piec 50 min. w temp. 220 stop. celciusz, czesto podlewając [...]
[...] Wyciąć w nim kieszeń na farsz. Przygotować farsz, usmażyć watróbkę, rozdrobnic widelcem, dodać mrozony szpinak i smażyć całość, doprawic solą, pieprzem i czosnkiem. Gdy masa wystygnie włożyć ją do kieszeni, następnie zamknąć wejście wykałaczką. Włożyć do żaroodpornego półmiska i piec 50 min. w temp. 220 stop. celciusz, czesto podlewając [...]