Redukcja tkanki tłuszczowej jest procesem, w którego trakcie zależy nam na jak największym zrzuceniu zbędnych pokładów tłuszczów z naszego organizmu, przy jednoczesnych jak najmniejszych stratach mięśni. Celem tego jest poprawa wyglądu i jakości sylwetki oraz proporcji poszczególnych partii mięśniowych. Z tego też względu podstawą osiągnięcia jak [...]
Właśnie najlepiej jak wrzucisz wszystkie wyliczenia według wzoru, wtedy łatwiej będzie ewentualnie korygować. Uwaga, wrzucam wyliczenia. Sprawdzałem je kilkukrotnie - jeśli potrzeba jakiejś korekty, to będę dozgonnie wdzięczny, jeśli ktoś poprawi te cyferki :) BMR BMR= (9.99 X waga (kg)) + (6.25 X wzrost (cm)) - (4.92 X wiek) + 5 9.99 x 92 kg + [...]
w pierwszym posiłku za dużo tluszczy - odejmij z 20 g i rozdziel na inne posiłki w posilku 2 zamaist owsianych dodaj więcej troche białka z mięsa Posilek 3 dodaj tłuszczy z pierwszego posiłku te co obciąłeś Posiłke 4 . dodaj białka ( ogólnie staraj się dostarczac okolo 30g białka na posiłek Kolacja jesli to jest twoje mieso to jest ok Nie [...]
Jeśli chodzi o spalacze zamawiane z USA, to faktycznie jest z nimi problem. Mniejsze sklepy i niesprawdzeni sprzedawcy często wykupują produkty, które zostały wycofane ze sklepów z USA z przyczyn nietrzymania składu lub znalezienia w nich substancji niebezpiecznych, zakazanych. Dotyczy to także wielu przedtreningówek i produktów, które są [...]
[...] drozdze, cukier i oliwa do ciasta - warzywa, sos pomidorowy warzywne dodatki - duza ilosc kiepskiej jakosci sera - raczej typ twardego a nie mozzarelli - duzo fatu, duzo bialka, zero wegli - spokojnie ok 200g - kiepskiej jakosci wedliny i miesa - ok 100g - duza ilosc fatu, srednia ilosc bialka, zero wegli - ananas z puchy z cukrem - inne [...]
Na masie wystarcza Ci 2g/ kg białka .Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal, jeżeli masa to dodajesz 300 kcal http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. [...]
Witam, podczas układania diety ważne jest ułożenie odpowiednich proporcji makroskładników .Różnorodne badania sugerują spożywanie białka w ilości ok. 1,4 – 2g na kg masy ciała. Pojawiają się także przekonania, że w diecie świetnie się sprawdzi 2,5 – 3g. Mnogość opinii to niemałe utrudnienie. W praktyce jednak osoby uprawiające sport mogą [...]
[...] Trzeba zakładać, że z każdego źródła składników odżywczych przyswoimy tyle białka, ile w nim jest. Wyjątkiem jest ewentualnie żelatyna, gdzie wynosi ona około 5 procent. Nie ma określonej maksymalnej porcji ilości białka w posiłku. Dostarczyć warto tyle, ile wynoszą braki. https://potreningu.pl/artykuly/bialko/maksymalna-porcja-bialka-4785
tzn, miałem na myśli to, że sypiąc po treningu np 70-80 gr prochu to połowy nie wyrzucam "do kosza" bo tak duża porcja jednorazowa białka, poprostu się nie wchłonie (oczywiści mając zbilansowaną dietę, teraz waże ok 90 kg i staram się przyjmować ok 2 gr białka na kg ale sypiąc do porcji ok 30-40 gr prochu) jak mam zabiegany dzień i spore braki to [...]
[...] ok 2 gr białka na kg ale sypiąc do porcji ok 30-40 gr prochu)] Ogolnie bialko w postaci WPC jest bardzo lekkostrawnym produktem, sypiac 100g prochu realnie masz okolo 75g bialka, wiec sypiac polowe tego, tych bialek jest jeszcze mnije. Tutaj zachowanie Twojegu ukladu pokarmowego bedzie Ci podpowiadac czy taka ilosc faktycznie jest przerabiana [...]
[...] osobno. istnieje, jak np https://sklep.sfd.pl/Scitec_nutrition_Jumbo_-opis27293.html#wartosci tauryna naturalnie bedzie tam w bialku. Ogolnie musisz wiedziec, ze w produktach tego typu ilosc bialka zliczana jest na podstawie innych dodatkow aminokwasowych również, wiec taki dodatek np. kreatyny znacznie podwyzsza poziom bialka w gainerze
Ale dlaczego nie wszystko osobno i zrobić swojego miksa wg potrzeb? miksa to znaczy ze wsypywać wszystko do jednego szejkera? To nie będzie aby jakieś dziwne w smaku i niedobre dla żołądka? Gainery są głównie na WPC, a czemu akurat hydroizolat? Ciężko trawisz WPC? Nie znam szczegółów, ale ja bym na Twoim miejscu kupił dwa osobne - jeden gainer z [...]
odżywka białkowa jest bardzo dobrym rozwiązaniem w kwestii uzupełnienia braku tego makroskładnika w diecie. Jeżeli miałbyś robić zestawienie co jest lepsze a co gorsze, to jedzenie "twarde" zawsze będzie lepsze od proszku, ale jeżeli nie masz innej opcji aby dobić ilość białka w diecie, albo po prostu już nie masz ochoty na jedzenie np. mięsa czy [...]
[...] z dietą, żeby następne treningi były efektywniejsze pod względem budowy mięśni (wcześniej jadłem raczej znacznie mniej)? :) Obserwuj co bedzie się działo, jeżeli waga szybko pójdzie w gore wtedy lekko utnij/dodaj kcal. Co do podziału mimo wszytsko zwiekszyl bym nieco ilsoc bialka bo przy ponad 400g ww pełnowartościowego zbyt wiele nie będzie.
Mięso najlepiej mi smakuje i mam dużo sprawdzonych przepisów, które wykorzystuję także mi się nie nudzi, zresztą i tak każdy mój posiłek jest z innego rodzaju białka, maksymalnie 2 posiłki są takie same, ale staram się cały czas zmieniać rodzaj białka, żeby mi się nie znudziło i żeby organizm otrzymywał zróżnicowane składniki odżywcze. Nabiału nie [...]
Podaż białka zalezy od bardzo wielu czynników min. Płeć , stopień zaawansowania , kompozycja składu ciała ( ilość masy mięsniowej) rodzaj aktywnosci , cel , styl życia itp i tu podaz ma spore widełki bo bodajże od 0.8 do 3+g/kg .Jeśli ćwiczysz siłowo , masz już jakieś doświadczenie i jesteś na redukcji to mozesz trzymać sobie 2.5 g/kg i [...]
To, że nie da się jednocześnie budować mięśni i redukować tkankę tłuszczową jest oczywiste, ale nie jest to powodem ku temu, żeby nie liczyć ilości spożywanych składników odżywczych w swojej diecie, w szczególności białka. Zalecana ilość białka w diecie, w przypadku gdy celem naszym jest kształtowanie sylwetki to około 2 gramy na kilogram masy [...]
Soja jest białkiem pełnowartościowym. Nie wiem skad sie przyjelo, ze tak nie jest, ale trzeba trzymac sie faktow :) ponizej aminogram bialka sojowego na 100g, jak widzimy, posiada komplet aminokwasów, ktore powoduja, ze bialko sojowe jest bialkiem pelnowartosicowym :) https://veganworkout.org.pl/wp-content/uploads/2014/05/soy.jpg Druga sprawa, o [...]
Nie wiem, czy jakość jest lepsza. Kupiłem to raz, bo podobny produkt innej firmy, który zawsze kupuję był niedostępny, i więcej tego na pewno nie kupię. Wróciłem do produktu, który zwykle używam. (Podobny, tzn. też otrzymywany bezpośrednio z mleka, a nie z serwatki.) Co do ilości białka: firmy bardzo chętnie podają zawartość np. białka w suchej [...]