Szacuny
18
Napisanych postów
2595
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
17718
jakis miesiac temu mierzylem cisnienie, 160/100 (tetna nie pamietam), po miesiacy znow zmierzylem cisnienie (przez ten okres zaczelem stosowac, czosnek-alitol, omega-3 i ziolka na nadcisnienie) cisnieni nieco spadlo ale nieznacznie 145/90, tylko to co najbardziej mnie nastraszylo to tetno spoczynkowe 127!!! Powodem tak wysokiego cisnienia moze byc to ze przez okres 6 miesiecy przybralem 20 kg na wadze!!! Ale co moze byc powodem tak wysokiego tetna, co z tym zrobic?? Dostalem od babci tabletki na nadcisnienie Amlopin (amlodipinum), stosowac je czy lepiej wybrac sie do lekarza??
Szacuny
5
Napisanych postów
114
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
1822
Cześć... Ja mam podobny proble do Ciebie, tylko w moim przypadku puls wynosi 45-55 !! Nie czuje się za dobrze... mam zawroty głowy itp. a jak Ty się czujesz ??
Szacuny
18
Napisanych postów
2595
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
17718
ja sie czuje normalnie, nie boli mnie glowa, nie mam bezsennosci ani nie czuje sie senny, zadnych zawrotow glowy, tylko czasem niekomfortowe uczucie jakby spiecia elektryczne (uczucie podobne do spiecia na ab gimmnicu czy jak to sie tam nazywa) ale watpie zeby to bylo zwiazane z tym.
Szacuny
3
Napisanych postów
64
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
422
******lone ciśnienie widze, nie tylko mnie martwi ten problem. ja zamierzam odpuścić sobie siłowe treningi, siłownia - lajcik 3 razy w tygodniu ja również troche przybrałem na wadze ale waze tylko 89 na 186 wzrostu więc nie jest to tak wiele. do kardiologa też bede musiał iść, ale najpierw zrobie ekg.