Szacuny
0
Napisanych postów
375
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
2217
Jestem ciekawa, co sądzicie o przydatnpści i efektywności tego uderzenia. Chodzi mi tu o obrone na ulicy. Czy warto zastosować taki cios i w jaki sposób? Pięścią, łokciem?
Szacuny
11126
Napisanych postów
51319
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
Każdy cios na punkt, splot, szczęka jest dobry, inna sprawa że musi najpierw "wejść" na punkt, dla tego wali sie seriami na głowę i korpus. Łokciem to w buźkę będzie pewniej.
Szacuny
4
Napisanych postów
1651
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
23638
dla mnie jest to czysta abstrakcja
nie umiem kopac, a uderzajac prawy prosty na dol za bardzo sie odkrywam na ulicy, nie mowiac juz o tym, ze na taki cios trzeba przeciwnika ustawic
znacznie latwiej jest trafic lewym hakiem na watrobe jezeli juz koniecznie nie mozemy uderzyc kogos w szczeke
jezeli gora nie chce przyjsc do mahometa, to niech gora *******la
jezeli ktos wychodzi przed dyskoteke i zaczyna cos mowic o 1/1, to jedno jest pewne
Szacuny
0
Napisanych postów
375
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
2217
No tak, ale słyszałam, że jeśli ktoś nie jest za silny, to taki cios może być naprawdę przydatny. Oczywiście jeśli dobrze wycelujemy. Ale z drugiej strony można kogoś zabic... juz sama nie wiem... :(
Szacuny
21
Napisanych postów
4247
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
28873
Jak sie ladnie odkryje to czemu go tam nie walnac...jak nadaza sie okazjia to trzeba koryztsac. TYlko nie nastawiaj sie zeby tego koniecznie uzyc, bo ladnie sie wtdy wystawiac.Tylko gdy nadazy sie ladna i czysta okazjia.
Szacuny
0
Napisanych postów
375
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
2217
No dobrze, to załóżmy, że takowa okazja się nadażyła.
Ale teraz jak walnąć pytanie?
Pięścią, palcami tak jak w (dung)-sonnal czy moze ustawic dlon jak przy bam-jumok?
Szacuny
11126
Napisanych postów
51319
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
Uderzenie tego typu to bajka. Owszem, jako cios końcowy typu "finish him" w przeciwnika który już lewdo stoi na nogach albo w jakiegoś pijaczka to tak..
Szacuny
20
Napisanych postów
4951
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
31523
Przydatnosc tego ciosu jest duza,a to dlatego ze skutecznie wymierzony ciosik w slpot momentalnie pozbawia przeciwnika tchu => zgiecie sie wpol,ponowna synchronizacja rytmu oddechowego, to dobre kilka sekund a co wtedy pozostale nam do wyboru => zrobienie `baleronu` z twarzy pochylonego tak przeciwnika wg wlasnego uznania czy stylu jaki sie uprawia :) BTW Jak to jest,czy cios osiaga lepszy efekt gdy przeciwnik jest na `wdechu` czy na `wydechu`?
PoZdrAw1Am
"Najwyższa gałąz nie zawsze jest najbezpieczniejszym schronieniem"
"Najwyzsza galaz nie zawsze jest najbezpieczniejszym schronieniem"