...
Napisał(a)
witam mam 16 lat i ćwiczę od około roku mam 167 wzrostu i ważę 63 kg biorę kreatynę i chciałbym zamienić ją na białko whey protein i pytanie czy mi nie zaszkodzi w wieku 16 lat i czy jeszcze po tym urosnę
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU
Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Zadaj sobie pytanie, po co bierzesz kreatynę? Ćwiczysz na siłowni, w domu, czy grasz w piłkę i itp?
Białko Ci nie zaszkodzi, to tak jakbyś zapytał się, czy zaszkodzi ci pierś z kurczaka.. Samo białko Ci nic nie da, ułóż sobie dietę, a ewentualne braki w niej możesz uzupełnić białkiem, poza tym jaki masz cel?
Zmieniony przez - FiQus w dniu 2015-04-11 18:14:27
Białko Ci nie zaszkodzi, to tak jakbyś zapytał się, czy zaszkodzi ci pierś z kurczaka.. Samo białko Ci nic nie da, ułóż sobie dietę, a ewentualne braki w niej możesz uzupełnić białkiem, poza tym jaki masz cel?
Zmieniony przez - FiQus w dniu 2015-04-11 18:14:27
...
Napisał(a)
ćwicze w domu białko dostarczam organizmowi każdego dnia poprzez sery i jogurty w szkole, jem dużo kurczaka i ryżu nie chce wyglądac jak p***a ani być p***ą pod względem siły
...
Napisał(a)
W takim razie kreatyna to zły typ, jak dla Ciebie. Chcesz masy, ułóż sobie diete z nadwyżką kaloryczną, ćwicz w domu, ruszaj się. Skoro ćwiczysz w domu, nie masz problemów raczej z gotowaniem i czasem. Lepiej zainwestować w dobre mięso, czy rybę niż odżywkę ;) Poza tym pijąc białko nie staniesz sie super ekstra duży i dobrze zbudowany..
Polecane artykuły