Ja po prostu nie wierze, że są aż tak głupi ludzie, żeby o tym nie wiedzieć, dlatego ten post jest głupi
a autor jest lenimy, bo mu się nie chce 15 minut stać nad garczkiem z ryzem, a przecież w jego wieku (15 lat) jest super zalatany i zajęty, przecież gimnazjum to nie przelewki...
Szacuny
20
Napisanych postów
2533
Wiek
33 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
21926
takie pomysły powstają dlatogo, że... w tym przypadku wyjmując z opakowania torebke ryżu ,to jest go tyle co na kanapke a po ugotowaniu jest cały worek wypełniony, ciężki i to skłania do przemyślen - po co mam jeść tyle tego ryżu skoro można w minute wszamać zmielony i nawet nie poczuć? Ludziom, którzy nie robią sobie żadnych diet to nie przeszkadza a ćwiczącym nakazuje się zastanowić nad tym problemem - stąd takie pytania, i lepiej już odpowiedzieć i mieć spokój bo co chwila ktoś zaczyna zabawe w siłownie i siłą rzeczy nie wie o takich sprawach
i uważam tak na marginesie że gotując 5 torebek w garku w jakieś 20min. załatwia problem ryżu na jakieś 2 dni, po za tym ryż nie musi być jedzony na ciepło, wymieszanie ryżu z vegetą w garku zajmuje 20s, i jeszcase dodam, że gotując ryż siedze przy kompie i sam sie łape że ryż już soę rozgotowuje więc gdzie tu problem?
Zmieniony przez - tommac20 w dniu 2008-02-02 13:29:09
Szacuny
0
Napisanych postów
43
Wiek
36 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
1722
Wybaczacię, że odświeżę ten temat, ale chyba bedzie to lepsze niz zakladanie nowego..
Co do mielenia ryżu.
Moje zapotrzebowanie kaloryczne na masę przekracza ponad 3500KCAL, a problem nie leży już tyle w czasie, co poprostu zjedzenie dla mnie tyle posiłków jest fizycznie niemożliwe, bo aż się we mnie przebiera..
Dlatego też pytam czy zmielenie ugotowanego ryżu i wszamanie tego z jakimś koktajlem, jest wyjściem w prypadku gdy zwykłe żarcie jest objętościowo za duże.
A niechciałbym już więcej zostawiać 1/3 drugiego obiadu na talerzu z powodu przejedzenia.
Szacuny
4
Napisanych postów
1576
Wiek
30 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
9713
Aldehyt przyzwyczajaj pomału ciało do większej ilości kcal, ułóz sobie dietę która będzie miała mniej kcal, ale posiłki dasz rade zjeść bez przejedzenia i zwiększaj co tydzień, dwa ilość kcal o 50-100 aż uzyskasz odpowiednią ilość.
"Dlatego też pytam czy zmielenie ugotowanego ryżu i wszamanie tego z jakimś koktajlem, jest wyjściem w prypadku gdy zwykłe żarcie jest objętościowo za duże."
Ugotowanego tak
Zmieniony przez - Mershero w dniu 2011-07-17 21:39:28
Szacuny
0
Napisanych postów
80
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
529
jesli nie chcesz mielic surowego(zpłądek!!) to mozesz miksowac z odzywka i maslem orzehcowym ugotowany ale to nei za czesto bo nie mozna zastapic zbyt wiele razy dobrego,klasycznego posilku