SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

parówki

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 12806

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 5229 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 55031
no to trzeba kupowac zapakowane w tackach... proste
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 41 Napisanych postów 1869 Wiek 38 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 6274
chyba nie przeczytałes tego co napisałem. rozpakowuje sie z tacek i sprzedaje luzem na sklepie skad wiesz czy to ma do dzisiaj czy do przedwczoraj waznosc jak juz dawno to zostało rozpakowane z pudełka z data?

Praktyk nie teoretyk, f***'ty nie bzdety

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 50 Napisanych postów 10140 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 38697
I dlatego powinno sie imo unikać takich niejasnych sytuacji nie tylko w przypadku parówek. Zdrowie najważniejsze.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 138 Wiek 39 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 5177
hehe niektore pytania na tym forum mnie rozwalaja
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 5229 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 55031
Słuchaj no to kupuj tylko te w tackach. Skoro węglina została zapakowana a ktoś ją odpakował to jasne, że kupujesz na własne ryzyko?

A tak wogóle to sie tyczy każdej wędliny a nie tylko tej co inni atakują czyli Polędwicy Sopockiej...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 41 Napisanych postów 1869 Wiek 38 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 6274
na tackach tez kicha:) tak zle i tak nie dobrze...daty sie przebija:) sie pracowało w tesko to sie wie))
ps. Ciekawostka:)
JAk bedziecie kupowali mieso(tacka) to zobaczcie na nalepce ile tego miesa jest fakrycznie:)
pamietacie te art?:
[https://www.sfd.pl/temat256709]
[https://www.sfd.pl/temat271773] 

Praktyk nie teoretyk, f***'ty nie bzdety

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 5229 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 55031
No ok zgoda ale to takto można zrobić z każdą wędliną...

Czyli wychodzi na to, że najlepiej nie jeść wędlin jeżeli nikomu nie ufamy. Wiadomo, że w hipermarketach jest większe ryzyko niż w takim osiedlowym mięsnym. Równie dobrze można powiedzieć, że np. ryby albo piersi z kurczaka mogą być nieświerze i co dalej? To nie tylko z wędlinami tak jest a to co się dzieje, to już nie wina producenta
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 41 Napisanych postów 1869 Wiek 38 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 6274
kupowac swojeskie

Praktyk nie teoretyk, f***'ty nie bzdety

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 5229 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 55031
A skąd wiesz, że swojskie nie będą miały wad? Podajmy na to, że jakiś Henio jest biedny. Ma małe gospodarstwo ok. 1 ha pola, troche kur i świn. Jedną musi zabić bo niestarcza mu na zasianie ziemniaków. Zabija i sprzedaje. Nie zrobił żadnych badań, a jego chlew w którym chodował świnie nie spełnia żadnych wymogów więc jak myślisz jakie jest ryzyko, że np. po zjedzeniu takieś świni nie będziesz miał glizd?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 41 Napisanych postów 1869 Wiek 38 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 6274
) nie mozna sprzedac swini bez badan:) dlatego małe gosp. padaja. wszystki ziwerzta ktore trafiaja do masarni maja paszporty etc... A tak swoja droga to juz niezła paranoja:) dziadek sie smieje ze nawet on nie ma paszportu a jego krowy maja!:) Ps. Jak chjcesz swojskie mieso to idziesz do masarni, zamawiasz półtusze dokupujesz wołowiny, kaszy, płacisz 3,60 za kg zywca dajesz okolo 100-150zł dla rzeznika i masz ładnie pieknie zdrowo czysto.

Praktyk nie teoretyk, f***'ty nie bzdety

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

kuskus

Następny temat

Ilość składników

WHEY premium