SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Pytanie do doswiadczonych kucharzy

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2650

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
mam problem jak robie filet z pangi w piekarniku to mi sie przykleja do folii.. kupilem drozsza folie i to samo, w panierce czy bez przykleja sie i musze zdrapywac
jak sobie z tym radzicie? wiem, ze normalnie daje sie troche tluszczu, ale nie mam zbytnio czego dac, bo przeciez oliwa czy maslo po 30 minutach w piekarniku nie jest najzdrowsze smalcu tez nie moge kupic z pewnego zrodla, wiec ??
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 163 Wiek 41 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 12469
rada a propo grila...pamietajcie zeby mieso piec na nim a nie suszyc bo inaczej zamiast pysznego mieska bedzie sucha zelowka nie do zjedzenia...
pozdr.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 28 Napisanych postów 2286 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 21699
nie przesadzaj jak posmarujesz lekko folie oliwa to raka nie dostaniesz

Student Turystyki i Rekreacji

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 33 Napisanych postów 2164 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 23575
Może piecz w pergaminie. Poczekajmy aż Caramel się wypowie może wniesie cos do sprawy.

Zmieniony przez - Spychu_15 w dniu 2006-08-23 18:39:09

Barcelona forever!!!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 25 Napisanych postów 1977 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 27200
Duzo nie potrafie doradzic,bo akurat ryb w piekarniku nie pieke. Teoretycznie w takim rekawie do pieczenia nie powinno się przypalac,ale z tego co wiem to przewaznie smaruje się go jednnak oliwa lub tez sama potrawe smaruje sie oliwa. Sporo tez zalezy od rodzaju rybki,niektóre sa bardziej podatne na przywieranie i na pewno tez latwiej upiec cala rybke niż filet.. Jednak jak bardzo nie chcesz dodawac oliwy to może sprobuj zrobic w szklanym naczyniu zaroodpornym czy brytfannie. Wtedy mozna zrobic tak, ze na dno naklada sie warzywka zalane odrobina wody,a na nie natarty sola i pieprzem(lub czym sie tam chce) filet,pokropiony tez cytrynka. Można jeszcze calosc z wierzchu pokryc warzywami. Potem dobrze jest ja poddusic pod przykrywka (chwile) i zdjac przykrywe brytfanny,po czym dalej sobie piec,az bedzie dobra. Wersja bardziej wyszukana to dodatkowo zalac bialym winkiem i piec w ten sam sposob

www.pajacyk.pl
-----------------------------



----------------------------

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 90 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1825
Hej
warzywka mozna dodac tez do ryby w folii. Trzeba wziac wiekszy kawalek folii, ewentualnie leciutko pojechac po rybie oliwa (ale minimum) ale co najwazniejsze oblozyc ja mnostwem warzyw (pomidor w plastrach, cebula, baklazany jakies, duzo szczypioru mniam) i zawinac. I mnie nigdy nie przywarla. No i nie trzymac za dlugo w tym piekarniku.
Brytfanka tez jest spoko.
pozdrawiam
_inga
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
ok dzieki macie wszyscy sogi, w zaroodpornym tez mi sie przypalala, ale dobry pomysl z tymi warzywami na dnie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 163 Wiek 41 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 12469
upiecz ja na parze i bedzie si...tylko uwazaj bo nie wszyscy trawia pange i moze sie okazac ze...bedzie przykra niespodzianka w postaci zaburzen jelitowych i nie bedzie to wcale oznaczalo ze rybka byla zle robiona...
a tak na marginesie zaj.ebiscie panga smakuje z sosem z limonek
pozdr.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 97 Napisanych postów 2782 Wiek 42 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 15058
Nie jem ryb (poza łososiem, burżuj ze mnie co ) ale stwierdziłem że dodam conieco od siebie

A mianowicie zamiast piekarnika sugeruję żebyś wydał 70 zł i kupił sobie grill elektryczny

Wygoda niesamowita a jaka oszczędność energii
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
nosze sie z grillem od jakiegos czasu, ale myslalem, ze taki za 20 zl z allegro wystarczy
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 97 Napisanych postów 2782 Wiek 42 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 15058
nie wiem bo ja mam taki za 70
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 163 Wiek 41 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 12469
z grilem elektrycznym trzeba czasem uwazac bo nie na kazdym mozna piec w foli aluminiowej jesli wiesz o co chodzitym bardziej na takim za dwie dychy
pozdr.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

NHE - pierwsza tluszczowka, jadłospis, pytania

Następny temat

Martwy ciąg-bepieczny dla nastolatki??

WHEY premium