ja jednak skłaniałbym się do opinii miętowego
insulina pomaga glukozie znajdującej się we krwi przedostanie się do komórek wątroby, mięśni i tkanki tłuszczowej
ot, taki szkolny komunał, ale to prawda naukowa
sztuczne podbijanie insy może tylko ułatwic ten proces
owszem, im więcej insy, tym węgle, które normalnie odkładają się w tkance tłuszczowej, zaczną się magazynowac w mięśniach jako glikogen
ale przy wysokim poziomie insuliny, z czasem komórki wyrobią sobie insuloodpornośc
chyba tylko jako antyoksydant właśnie...
wtedy to komórki przestaną ładowac w siebie tyle glikogenu,a nadwyżka węgli odłoży się w postaci fatu
poza tym... ten supel, to nie insa stosowana w dopingu
szczerze mówiąc, nie wiem, czego tu się po nim spodziewac
chyba tylko, jako antyoksydant własnie...
Zmieniony przez - emenems w dniu 2006-06-25 01:21:31