SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

pytanie techniczne

temat działu:

NUTRIFARM&OLIMP

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 2049

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
kombinujac kulinarnie bo gary to moja branza

zastanawiam sie czy technicznie jest to mozliwe dodanie do mleka w ostatniej fazie gotowania wpc/wpi ( rozrobionego juz w malej ilosci wody)

a pózniej zaraz dodanie budyniu-roztwor rozrobiony z paczki

oczywiscie dalej chwilowe gotowanie az do zestalenia

wiem ze bialka szlag nie trafi ale czy pozostałe skladniku moga byc podtawane obróbce termicznej zwłaszcza slodziki?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 57 Napisanych postów 10990 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 88360
kiedys jak zagotowalem wpc (gotowalem tez ovopol) to mi sie ladnie rozpuscilo....problem w tym ze slodzik poddany temperaturze wrzatku na kilka minut traci swoj slodki smak...]
ogolnie robilem kiedys sos waniliowy z wpi olimpa i byuo git z deserem bananowym...

oczywiscie mozesz sproobowac...jednakze niektore frakcje bialek w wpc i wpi utraca swoje wlasciwosci () bo tak sie dzieje gdy podda sie je wyzszej temperaturze...

warto tez wziac pod uwage ze do konca nie wiadomo jakie wlasciwosci ma aspartam poddany wysokiej temp...ktory juz straci swoja slodkosc dlatgeo lepiej za duzo (codzinie) nie jesc takich rzeczy ale oczywiscie mozna sproobowac...swoja droga dobry to pomysl :)

ja proobowalem juz robic nalesniki z bialkiem (wyszly) ...sos z wpi...batonika () z gainera z bakaliami (wyszedl ale twardy troche) i raz zagotowalem ovopol z mlekiem ...myuslalem ze sie zgestnieje jak kiesiel - nieststy przyjaralem garnek i sie kluchy zrobily...wywalilem do kibla

Pozdrawiam
misoo

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 57 Napisanych postów 10990 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 88360
zreszta dales mi dobry pomysl...i dzaraz wykombinuje cos z gainera i budyniu...

Pozdrawiam
misoo

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 42 Napisanych postów 3768 Wiek 38 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 113277
ja swojego czasu dodalem WPC do olmetu i powiem ze tak srednio mi to wyszlo- za dlugo to chyba smazylem i od tej pory wole nie eksperymentowac

Top Dog

If you wanna job done right you must do it yourself

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Wiesz chodzi mi o to czy slodziki i inne po ewentualnie tej czy dluzszej obrobce nie staja sie toxic
co jest b. mozliwe
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 57 Napisanych postów 10990 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 88360
no no...byl kiedys taki post tutaj...
w sumie Darek pisal ze do konca nie wiadomo ...i ze sa przypuszczenia ze moga byc toxyczne po dluzszej obroobce termicznej..ale to chyba juz po procesie rozkladu w ktorym traca smak...

any way...zrobilem budyn %) i byc dobry...

Pozdrawiam
misoo

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
to jest****
zrob kaszke manna na mleku i na koniec dodaj gejnera9 wanilia) ale po zagotowaniu juz
wymerdaj i odstaw w salaterkach
plus rodzynki
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 57 Napisanych postów 10990 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 88360
hrhr
oka sproobooje...
w tygodniu bede musial pokombinowac cos z batonami wlasnej roboty...mysle nad ubitym bialkiem z gainerem i lekkim podsuszaniu ich w piekarniku jak bezy...

Pozdrawiam
misoo

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
****a z tym piekarnikiem i bialkami to ostrozne bo tam jest ponad 200 stopni
a to juz moze byc toxic very

natomiast zmixuj orzechy, migdaly, rodzynki plus maka i jaja
w odpowiednich proporcjach

to taki standart w robieniu domowych wynalazkow


kiedys ten opas Szymiec zapodal fajny przepis na batony w k&f
na domowe potrzeby ok choc bardziej placek napchany bakaliami przypominaja
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 57 Napisanych postów 10990 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 88360
to znaczy ja mam elektryczny piekarnik wiec nastawiam sobie temperaciur na 50* i przy otwartym tak podsuszam bezy...zobacze jak teraz wyjdzie...

a to szymca gdzies masz ?

Pozdrawiam
misoo

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
zlaminowane w kuchni lezy
musze poszukac bo dawno nie robili mi
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

leszcze nie biorą jeszcze a okonie po drugiej stronie

Następny temat

trening na mase do oceny

WHEY premium