Szacuny
57
Napisanych postów
10990
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
88360
kiedys jak zagotowalem wpc (gotowalem tez ovopol) to mi sie ladnie rozpuscilo....problem w tym ze slodzik poddany temperaturze wrzatku na kilka minut traci swoj slodki smak...]
ogolnie robilem kiedys sos waniliowy z wpi olimpa i byuo git z deserem bananowym...
oczywiscie mozesz sproobowac...jednakze niektore frakcje bialek w wpc i wpi utraca swoje wlasciwosci () bo tak sie dzieje gdy podda sie je wyzszej temperaturze...
warto tez wziac pod uwage ze do konca nie wiadomo jakie wlasciwosci ma aspartam poddany wysokiej temp...ktory juz straci swoja slodkosc dlatgeo lepiej za duzo (codzinie) nie jesc takich rzeczy ale oczywiscie mozna sproobowac...swoja droga dobry to pomysl :)
ja proobowalem juz robic nalesniki z bialkiem (wyszly) ...sos z wpi...batonika () z gainera z bakaliami (wyszedl ale twardy troche) i raz zagotowalem ovopol z mlekiem ...myuslalem ze sie zgestnieje jak kiesiel - nieststy przyjaralem garnek i sie kluchy zrobily...wywalilem do kibla
Szacuny
57
Napisanych postów
10990
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
88360
no no...byl kiedys taki post tutaj...
w sumie Darek pisal ze do konca nie wiadomo ...i ze sa przypuszczenia ze moga byc toxyczne po dluzszej obroobce termicznej..ale to chyba juz po procesie rozkladu w ktorym traca smak...
Szacuny
57
Napisanych postów
10990
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
88360
hrhr
oka sproobooje...
w tygodniu bede musial pokombinowac cos z batonami wlasnej roboty...mysle nad ubitym bialkiem z gainerem i lekkim podsuszaniu ich w piekarniku jak bezy...