ad 1) nazwa patentowa ISO.CiLL(tm)
...
Napisał(a)
...pozyskiwany w niskich metotą tak zwanej podwojnej filtracji co daje i sprawia go biodostępnym.
Jak czytam to ciągle kopiowane zdanie to mi się coś robi ...
Jak czytam to ciągle kopiowane zdanie to mi się coś robi ...
Fotograf, fotoreporter - potrzebujesz PROFESJONALNEGO fotografa??? - [email protected]
...
Napisał(a)
To i ja coś wrzuce (napewno wielu was zna ale co tam)
- potrzebne wlączone głośniki dosc mocno - melodyjka pojawia sie po okolo 20 sekundach
http://members.home.nl/saen/Special/zoeken.html
- potrzebne wlączone głośniki dosc mocno - melodyjka pojawia sie po okolo 20 sekundach
http://members.home.nl/saen/Special/zoeken.html
Suplementacja to już tradycja
...
Napisał(a)
.
Zmieniony przez - SOAD w dniu 2004-12-22 22:44:54
Zmieniony przez - SOAD w dniu 2004-12-22 22:44:54
Suplementacja to już tradycja
...
Napisał(a)
1) Jakiego izolatu białka serwatki Używamy do produkcji odżywek? (nazwa patentowa, metoda powstawania ,produkcji tego surowca)
Izolaty, pozyskiwane w procesie wymiany jonowej, nie denaturowane, zachowują pełną strukturę i aktywność funkcjonalnych białek serwatkowych - beta laktoglobuliny, alfa laktoalbuminy, immunoglobuliny, albuminy osocza, laktoferyny, laktotransferyny, ceruloplazminy, fosfoglikoprotein, proteaz i peptonów
2) Wymień wszystkie produkty typu "gainer" w naszym asortymencie (rosnąco wg. Zawartości białka)
Gainer MCT 21% białka
Kreanabol 25% białka
Super whey Gainer 30% białka
Top Mass 43% białka
profi whey mas 45% białka
3) Co to jest: citrulline malate i jaka rolę odgrywa w suplementacji sportowej?
citrulline malate to JABŁCZAN CYTRULINY
jabłczan cytruliny - związek sprzęgający w jednej molekule dwie, aktywne cząsteczki: jabłczan i cytrulinę.
Cytrulina uczestniczy w syntezie hormonu gazowego - tlenku azotu NO - i w warunkach wysiłkowych ułatwia jego wytwarzanie. NO rozszerza światło drobnych naczyń w tkance mięśniowej i tym sposobem zwiększa napływ tlenu, kreatyny i składników odżywczych do komórek mięśni szkieletowych i mięśnia sercowego. Jednocześnie, wspólnie z adenozyno trójfosforanem ATP bierze udział w akcie skurczu włókien mięśniowych. Cytrulina jest również podstawowym prekursorem kreatyny, przekształcanym w argininę i glikocjaminę, wpływającym na wzrost tempa syntezy fosfokreatyny. Należy ponadto do tzw. puli azotu niebiałkowego, powstającej w efekcie katabolizmu białek mięśniowych, co sprawia, iż wykazuje siną aktywność antykataboliczną.
uzupelnienie
ad 1) nazwa patentowa ISO.CiLL(tm)
Zmieniony przez - metanadren w dniu 2004-12-22 22:48:50
Izolaty, pozyskiwane w procesie wymiany jonowej, nie denaturowane, zachowują pełną strukturę i aktywność funkcjonalnych białek serwatkowych - beta laktoglobuliny, alfa laktoalbuminy, immunoglobuliny, albuminy osocza, laktoferyny, laktotransferyny, ceruloplazminy, fosfoglikoprotein, proteaz i peptonów
2) Wymień wszystkie produkty typu "gainer" w naszym asortymencie (rosnąco wg. Zawartości białka)
Gainer MCT 21% białka
Kreanabol 25% białka
Super whey Gainer 30% białka
Top Mass 43% białka
profi whey mas 45% białka
3) Co to jest: citrulline malate i jaka rolę odgrywa w suplementacji sportowej?
citrulline malate to JABŁCZAN CYTRULINY
jabłczan cytruliny - związek sprzęgający w jednej molekule dwie, aktywne cząsteczki: jabłczan i cytrulinę.
Cytrulina uczestniczy w syntezie hormonu gazowego - tlenku azotu NO - i w warunkach wysiłkowych ułatwia jego wytwarzanie. NO rozszerza światło drobnych naczyń w tkance mięśniowej i tym sposobem zwiększa napływ tlenu, kreatyny i składników odżywczych do komórek mięśni szkieletowych i mięśnia sercowego. Jednocześnie, wspólnie z adenozyno trójfosforanem ATP bierze udział w akcie skurczu włókien mięśniowych. Cytrulina jest również podstawowym prekursorem kreatyny, przekształcanym w argininę i glikocjaminę, wpływającym na wzrost tempa syntezy fosfokreatyny. Należy ponadto do tzw. puli azotu niebiałkowego, powstającej w efekcie katabolizmu białek mięśniowych, co sprawia, iż wykazuje siną aktywność antykataboliczną.
uzupelnienie
ad 1) nazwa patentowa ISO.CiLL(tm)
Zmieniony przez - metanadren w dniu 2004-12-22 22:48:50
Żeby życie miało smaczek
raz omeczka
raz treniaczek
...
Napisał(a)
1]Jakiego izolatu białka serwatki Używamy do produkcji odżywek? (nazwa patentowa, metoda powstawania ,produkcji tego surowca)
ODP:Izolat białek serwatkowych wpi,który (firma OLIMP) wykorzystuje do produkcji swoich odżwek; izolat ten jest absolutnym liderem wśród surowców tego segmentu.
Izolat ten jest pozyskiwany w unikalnej technologii podwójnej filtracji w niskich temperaturach w wyniku czego otrzymany jest produkt o maxymalnie niskim poziomie tłuszczy i węglowoedanów z wysoką zawartością optymalnie zbilansowanych frakcji bialka serwatki zawierających imunoglobuliny,glikomakropeptydy oraz laktoferynę.
2]Wymień wszystkie produkty typu "gainer" w naszym asortymencie (rosnąco wg. Zawartości białka)
ODP: 1)Profi Whey Mass (protein 45%)
2) Top Mass (protein 43%)
3) SWG (protein 30%)
4) Kreanabol (protein 25%)
5) Gainer MCT (protein 21%)
3]Co to jest: citrulline malate i jaka rolę odgrywa w suplementacji sportowej?
ODP: citrulline malate ->JABŁCZAN CYTRULINY
Większość energii niezbędnej do zabezpieczenia energetyki wysiłku i anabolizmu białek mięśniowych dostarcza metabolizm tlenowy. Dlatego też składniki pokarmowe, usprawniające metabolizm tlenowy ułatwiają rozwój zdolności wysiłkowych i masy mięśniowej. Niedawno zaobserwowano, że szczególnym tego typu składnikiem jest jabłczan cytruliny - związek sprzęgający w jednej molekule dwie, aktywne cząsteczki: jabłczan i cytrulinę.
Cytrulina uczestniczy w syntezie hormonu gazowego - tlenku azotu NO - i w warunkach wysiłkowych ułatwia jego wytwarzanie. NO rozszerza światło drobnych naczyń w tkance mięśniowej i tym sposobem zwiększa napływ tlenu, kreatyny i składników odżywczych do komórek mięśni szkieletowych i mięśnia sercowego. Jednocześnie, wspólnie z adenozyno trójfosforanem ATP bierze udział w akcie skurczu włókien mięśniowych. Cytrulina jest również podstawowym prekursorem kreatyny, przekształcanym w argininę i glikocjaminę, wpływającym na wzrost tempa syntezy fosfokreatyny. Należy ponadto do tzw. puli azotu niebiałkowego, powstającej w efekcie katabolizmu białek mięśniowych, co sprawia, iż wykazuje siną aktywność antykataboliczną.
4. mega mass
maxi mass
mons mass
ODP:Izolat białek serwatkowych wpi,który (firma OLIMP) wykorzystuje do produkcji swoich odżwek; izolat ten jest absolutnym liderem wśród surowców tego segmentu.
Izolat ten jest pozyskiwany w unikalnej technologii podwójnej filtracji w niskich temperaturach w wyniku czego otrzymany jest produkt o maxymalnie niskim poziomie tłuszczy i węglowoedanów z wysoką zawartością optymalnie zbilansowanych frakcji bialka serwatki zawierających imunoglobuliny,glikomakropeptydy oraz laktoferynę.
2]Wymień wszystkie produkty typu "gainer" w naszym asortymencie (rosnąco wg. Zawartości białka)
ODP: 1)Profi Whey Mass (protein 45%)
2) Top Mass (protein 43%)
3) SWG (protein 30%)
4) Kreanabol (protein 25%)
5) Gainer MCT (protein 21%)
3]Co to jest: citrulline malate i jaka rolę odgrywa w suplementacji sportowej?
ODP: citrulline malate ->JABŁCZAN CYTRULINY
Większość energii niezbędnej do zabezpieczenia energetyki wysiłku i anabolizmu białek mięśniowych dostarcza metabolizm tlenowy. Dlatego też składniki pokarmowe, usprawniające metabolizm tlenowy ułatwiają rozwój zdolności wysiłkowych i masy mięśniowej. Niedawno zaobserwowano, że szczególnym tego typu składnikiem jest jabłczan cytruliny - związek sprzęgający w jednej molekule dwie, aktywne cząsteczki: jabłczan i cytrulinę.
Cytrulina uczestniczy w syntezie hormonu gazowego - tlenku azotu NO - i w warunkach wysiłkowych ułatwia jego wytwarzanie. NO rozszerza światło drobnych naczyń w tkance mięśniowej i tym sposobem zwiększa napływ tlenu, kreatyny i składników odżywczych do komórek mięśni szkieletowych i mięśnia sercowego. Jednocześnie, wspólnie z adenozyno trójfosforanem ATP bierze udział w akcie skurczu włókien mięśniowych. Cytrulina jest również podstawowym prekursorem kreatyny, przekształcanym w argininę i glikocjaminę, wpływającym na wzrost tempa syntezy fosfokreatyny. Należy ponadto do tzw. puli azotu niebiałkowego, powstającej w efekcie katabolizmu białek mięśniowych, co sprawia, iż wykazuje siną aktywność antykataboliczną.
4. mega mass
maxi mass
mons mass
...
Napisał(a)
1. Izolat serwatki wykozystywany do produkcji odzywek OLIMP to ISO.Chill(tm)
jest to symbpl najwyższej jakości, jest on oczywiście opatentowany, pozyskiwany w niskich metotą tak zwanej podwojnej filtracji co daje i sprawia go biodostępnym.
2. Gainer MCT 21% białka
Kreanabol 25% białka
Super Whey Gainer 4000 30% białka
Top Mass 43% białka
Profi Whey Mass 45% białka
3. Cytrulline Malate jak sama nazwa mówi to jabłczan cytruliny , bieze od udział przy produkcji i "dystrybucji" tlenu. Ogolnie zwiększa absorbcjie tlenu,aminokwasów oraz glikogenu przez mięsnie. Efekt dużej pompy , zwiększona siła. Bardzo dobre połączenie z jabłczanem kreatyny
dające bardzo dobre rezultaty
4. Mega bars
jest to symbpl najwyższej jakości, jest on oczywiście opatentowany, pozyskiwany w niskich metotą tak zwanej podwojnej filtracji co daje i sprawia go biodostępnym.
2. Gainer MCT 21% białka
Kreanabol 25% białka
Super Whey Gainer 4000 30% białka
Top Mass 43% białka
Profi Whey Mass 45% białka
3. Cytrulline Malate jak sama nazwa mówi to jabłczan cytruliny , bieze od udział przy produkcji i "dystrybucji" tlenu. Ogolnie zwiększa absorbcjie tlenu,aminokwasów oraz glikogenu przez mięsnie. Efekt dużej pompy , zwiększona siła. Bardzo dobre połączenie z jabłczanem kreatyny
dające bardzo dobre rezultaty
4. Mega bars
...
Napisał(a)
1.Firma Olimpu uzywa do produkcji swoich produktow czystego izolatu(wpi) o bardzo dobrej rozpuszczalnosci i wolnym od laktozy i tluszczy.
Pozyskuje sie go w procesie wymiany jonowej, dzieki czemu bialka sa niedenaturowane i zachowują pełną strukturę i aktywność funkcjonalnych białek serwatkowych- beta laktoglobuliny, alfa laktoalbuminy, immunoglobuliny, albuminy osocza, laktoferyny, laktotransferyny, ceruloplazminy, fosfoglikoprotein, proteaz i peptonów. Nazwa patentowa tego izolatu to Iso-Chill(tm).
2.
1) Gainer MCT (protein 21%)
2) Kreanabol (protein 25%)-ewentualnie, jezeli potraktujemy to jak gainer a nie odzywke weglodowanowo-bialkowa z dodatkiem kreatyne
3) SWG (protein 30%)
4) Top Mass (protein 43%)-ewentualnie jezeli potraktujemy go jak gainer, a nie bulka
5) Profi Whey Mass (protein 45%)-ewentualnie jezeli potraktujemy go jak gainer, a nie bulka
Typowymi gainerami są (w kolejnosci rosnącej wg. zawartości białka):
Gainer MCT 21g białka/100g
Super whey gainer 30g białka/100g
3. CITRULLINE MALATE to jabłczan cytruliny.Jest to związek sprzęgający w jednej molekule dwie aktywne cząsteczki: jabłczan i cytrulinę.Cytrulina uczestniczy w syntezie hormonu gazowego - tlenku azotu NO - i w warunkach wysiłkowych ułatwia jego wytwarzanie. NO rozszerza światło drobnych naczyń w tkance mięśniowej i tym sposobem zwiększa napływ tlenu, kreatyny i składników odżywczych do komórek mięśni szkieletowych i mięśnia sercowego. Jednocześnie, wspólnie z adenozyno trójfosforanem ATP bierze udział w akcie skurczu włókien mięśniowych. Cytrulina jest również podstawowym prekursorem kreatyny, przekształcanym w argininę i glikocjaminę, wpływającym na wzrost tempa syntezy fosfokreatyny. Należy ponadto do tzw. puli azotu niebiałkowego, powstającej w efekcie katabolizmu białek mięśniowych, co sprawia, iż wykazuje siną aktywność antykataboliczną. Efektywność pracy i anabolizmu zależą ostatecznie od poziomu ATP, który uczestniczy w ostatnim etapie syntezy fosfokreatyny, kurczy włókna mięśniowe i zamienia aminokwasy w gotowe do tworzenia białek aminoacyloadenylany. Tlenowy metabolizm glukozy dostarcza 38 cząsteczek ATP, z czego aż 36 powstaje w efekcie aktywności jabłczanu... W związku z tym, jabłczan pozostaje jednym z najwartościowszych składników dla metabolizmu wysiłkowego i anabolizmu białek mięśniowych. Jak dowiodły badania, jabłczan łagodzi również bóle mięśniowe i przeciwdziała zmęczeniu.
4.Mass BarS.
Pozyskuje sie go w procesie wymiany jonowej, dzieki czemu bialka sa niedenaturowane i zachowują pełną strukturę i aktywność funkcjonalnych białek serwatkowych- beta laktoglobuliny, alfa laktoalbuminy, immunoglobuliny, albuminy osocza, laktoferyny, laktotransferyny, ceruloplazminy, fosfoglikoprotein, proteaz i peptonów. Nazwa patentowa tego izolatu to Iso-Chill(tm).
2.
1) Gainer MCT (protein 21%)
2) Kreanabol (protein 25%)-ewentualnie, jezeli potraktujemy to jak gainer a nie odzywke weglodowanowo-bialkowa z dodatkiem kreatyne
3) SWG (protein 30%)
4) Top Mass (protein 43%)-ewentualnie jezeli potraktujemy go jak gainer, a nie bulka
5) Profi Whey Mass (protein 45%)-ewentualnie jezeli potraktujemy go jak gainer, a nie bulka
Typowymi gainerami są (w kolejnosci rosnącej wg. zawartości białka):
Gainer MCT 21g białka/100g
Super whey gainer 30g białka/100g
3. CITRULLINE MALATE to jabłczan cytruliny.Jest to związek sprzęgający w jednej molekule dwie aktywne cząsteczki: jabłczan i cytrulinę.Cytrulina uczestniczy w syntezie hormonu gazowego - tlenku azotu NO - i w warunkach wysiłkowych ułatwia jego wytwarzanie. NO rozszerza światło drobnych naczyń w tkance mięśniowej i tym sposobem zwiększa napływ tlenu, kreatyny i składników odżywczych do komórek mięśni szkieletowych i mięśnia sercowego. Jednocześnie, wspólnie z adenozyno trójfosforanem ATP bierze udział w akcie skurczu włókien mięśniowych. Cytrulina jest również podstawowym prekursorem kreatyny, przekształcanym w argininę i glikocjaminę, wpływającym na wzrost tempa syntezy fosfokreatyny. Należy ponadto do tzw. puli azotu niebiałkowego, powstającej w efekcie katabolizmu białek mięśniowych, co sprawia, iż wykazuje siną aktywność antykataboliczną. Efektywność pracy i anabolizmu zależą ostatecznie od poziomu ATP, który uczestniczy w ostatnim etapie syntezy fosfokreatyny, kurczy włókna mięśniowe i zamienia aminokwasy w gotowe do tworzenia białek aminoacyloadenylany. Tlenowy metabolizm glukozy dostarcza 38 cząsteczek ATP, z czego aż 36 powstaje w efekcie aktywności jabłczanu... W związku z tym, jabłczan pozostaje jednym z najwartościowszych składników dla metabolizmu wysiłkowego i anabolizmu białek mięśniowych. Jak dowiodły badania, jabłczan łagodzi również bóle mięśniowe i przeciwdziała zmęczeniu.
4.Mass BarS.
...
Napisał(a)
1.CITRULLINE MALATE- jabłczan cytruliny
Większość energii niezbędnej do zabezpieczenia energetyki wysiłku i anabolizmu białek mięśniowych dostarcza metabolizm tlenowy. Dlatego też składniki pokarmowe, usprawniające metabolizm tlenowy ułatwiają rozwój zdolności wysiłkowych i masy mięśniowej. Niedawno zaobserwowano, że szczególnym tego typu składnikiem jest jabłczan cytruliny - związek sprzęgający w jednej molekule dwie, aktywne cząsteczki: jabłczan i cytrulinę.
Cytrulina uczestniczy w syntezie hormonu gazowego - tlenku azotu NO - i w warunkach wysiłkowych ułatwia jego wytwarzanie. NO rozszerza światło drobnych naczyń w tkance mięśniowej i tym sposobem zwiększa napływ tlenu, kreatyny i składników odżywczych do komórek mięśni szkieletowych i mięśnia sercowego. Jednocześnie, wspólnie z adenozyno trójfosforanem ATP bierze udział w akcie skurczu włókien mięśniowych. Cytrulina jest również podstawowym prekursorem kreatyny, przekształcanym w argininę i glikocjaminę, wpływającym na wzrost tempa syntezy fosfokreatyny. Należy ponadto do tzw. puli azotu niebiałkowego, powstającej w efekcie katabolizmu białek mięśniowych, co sprawia, iż wykazuje siną aktywność antykataboliczną.
2]
profi whey mas białko 45%
top mas białko 43%
super whey gainer białko 30%
kreanabol 25%
gainer mct białko 21%
3]
Izolat białek serwatkowych wpi,który wykorzystujemy(firma olimp) do produkcji swoich odżwek jest absolutnym liderem wśród surowców tego segmentu.
Izolat ten jest pozyskiwany w unikalnej technologii podwójnej filtracji w niskich temperaturach w wyniku czego otrzymany jest produkt o maxymalnie niskim poziomie tłuszczy i węglowoedanów z wysoką zawartością optymalnie zbilansowanych frakcji bialka serwatki zawierających imunoglobuliny,glikomakropeptydy oraz laktoferynę. ISO.Chill(tm)" Jednym slowem bialko idealne na katabolizm ranny i po treningowy
4. oczywiscie chodzi o mega massmore massmonster mass !!
Większość energii niezbędnej do zabezpieczenia energetyki wysiłku i anabolizmu białek mięśniowych dostarcza metabolizm tlenowy. Dlatego też składniki pokarmowe, usprawniające metabolizm tlenowy ułatwiają rozwój zdolności wysiłkowych i masy mięśniowej. Niedawno zaobserwowano, że szczególnym tego typu składnikiem jest jabłczan cytruliny - związek sprzęgający w jednej molekule dwie, aktywne cząsteczki: jabłczan i cytrulinę.
Cytrulina uczestniczy w syntezie hormonu gazowego - tlenku azotu NO - i w warunkach wysiłkowych ułatwia jego wytwarzanie. NO rozszerza światło drobnych naczyń w tkance mięśniowej i tym sposobem zwiększa napływ tlenu, kreatyny i składników odżywczych do komórek mięśni szkieletowych i mięśnia sercowego. Jednocześnie, wspólnie z adenozyno trójfosforanem ATP bierze udział w akcie skurczu włókien mięśniowych. Cytrulina jest również podstawowym prekursorem kreatyny, przekształcanym w argininę i glikocjaminę, wpływającym na wzrost tempa syntezy fosfokreatyny. Należy ponadto do tzw. puli azotu niebiałkowego, powstającej w efekcie katabolizmu białek mięśniowych, co sprawia, iż wykazuje siną aktywność antykataboliczną.
2]
profi whey mas białko 45%
top mas białko 43%
super whey gainer białko 30%
kreanabol 25%
gainer mct białko 21%
3]
Izolat białek serwatkowych wpi,który wykorzystujemy(firma olimp) do produkcji swoich odżwek jest absolutnym liderem wśród surowców tego segmentu.
Izolat ten jest pozyskiwany w unikalnej technologii podwójnej filtracji w niskich temperaturach w wyniku czego otrzymany jest produkt o maxymalnie niskim poziomie tłuszczy i węglowoedanów z wysoką zawartością optymalnie zbilansowanych frakcji bialka serwatki zawierających imunoglobuliny,glikomakropeptydy oraz laktoferynę. ISO.Chill(tm)" Jednym slowem bialko idealne na katabolizm ranny i po treningowy
4. oczywiscie chodzi o mega massmore massmonster mass !!
...
Napisał(a)
1.CITRULLINE MALATE-JABŁCZAN CYTRULINY
Energia potrzebna do zabezpieczenia energetyki wysiłku i anabolizmu białek mięśniowych dostarcza głównie metabolizm tlenowy. Składniki pokarmowe, usprawniające metabolizm tlenowy ułatwiają rozwój zdolności wysiłkowych i masy mięśniowej. Niedawno zaobserwowano, że szczególnym tego typu składnikiem jest jabłczan cytruliny - związek sprzęgający w jednej molekule dwie, aktywne cząsteczki: jabłczan i cytrulinę.
Cytrulina uczestniczy w syntezie hormonu gazowego - tlenku azotu NO - i w warunkach wysiłkowych ułatwia jego wytwarzanie. NO rozszerza światło drobnych naczyń w tkance mięśniowej i tym sposobem zwiększa napływ tlenu, kreatyny i składników odżywczych do komórek mięśni szkieletowych i mięśnia sercowego. Jednocześnie, wspólnie z adenozyno trójfosforanem ATP bierze udział w akcie skurczu włókien mięśniowych. Cytrulina jest również podstawowym prekursorem kreatyny, przekształcanym w argininę i glikocjaminę, wpływającym na wzrost tempa syntezy fosfokreatyny. Należy ponadto do tzw. puli azotu niebiałkowego, powstającej w efekcie katabolizmu białek mięśniowych, co sprawia, iż wykazuje silną aktywność antykataboliczną.
2.profi whey mas białko45
top mas białko 43%
super whey gainer białko 30%
kreanabol 25%
gainer mct białko 21%
3.Izolat białek serwatkowych wpi,który wykorzystujemy(firma olimp) do produkcji swoich odżwek jest absolutnym liderem wśród surowców tego segmentu.
Izolat ten jest pozyskiwany w unikalnej technologii podwójnej filtracji w niskich temperaturach w wyniku czego otrzymany jest produkt o maxymalnie niskim poziomie tłuszczy i węglowoedanów z wysoką zawartością optymalnie zbilansowanych frakcji bialka serwatki zawierających imunoglobuliny,glikomakropeptydy oraz laktoferynę
Energia potrzebna do zabezpieczenia energetyki wysiłku i anabolizmu białek mięśniowych dostarcza głównie metabolizm tlenowy. Składniki pokarmowe, usprawniające metabolizm tlenowy ułatwiają rozwój zdolności wysiłkowych i masy mięśniowej. Niedawno zaobserwowano, że szczególnym tego typu składnikiem jest jabłczan cytruliny - związek sprzęgający w jednej molekule dwie, aktywne cząsteczki: jabłczan i cytrulinę.
Cytrulina uczestniczy w syntezie hormonu gazowego - tlenku azotu NO - i w warunkach wysiłkowych ułatwia jego wytwarzanie. NO rozszerza światło drobnych naczyń w tkance mięśniowej i tym sposobem zwiększa napływ tlenu, kreatyny i składników odżywczych do komórek mięśni szkieletowych i mięśnia sercowego. Jednocześnie, wspólnie z adenozyno trójfosforanem ATP bierze udział w akcie skurczu włókien mięśniowych. Cytrulina jest również podstawowym prekursorem kreatyny, przekształcanym w argininę i glikocjaminę, wpływającym na wzrost tempa syntezy fosfokreatyny. Należy ponadto do tzw. puli azotu niebiałkowego, powstającej w efekcie katabolizmu białek mięśniowych, co sprawia, iż wykazuje silną aktywność antykataboliczną.
2.profi whey mas białko45
top mas białko 43%
super whey gainer białko 30%
kreanabol 25%
gainer mct białko 21%
3.Izolat białek serwatkowych wpi,który wykorzystujemy(firma olimp) do produkcji swoich odżwek jest absolutnym liderem wśród surowców tego segmentu.
Izolat ten jest pozyskiwany w unikalnej technologii podwójnej filtracji w niskich temperaturach w wyniku czego otrzymany jest produkt o maxymalnie niskim poziomie tłuszczy i węglowoedanów z wysoką zawartością optymalnie zbilansowanych frakcji bialka serwatki zawierających imunoglobuliny,glikomakropeptydy oraz laktoferynę
Poprzedni temat
Czy do brania odżywek potrzebny jest staż?
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- 269
- 270
- 271
- 272
- 273
- 274
- 275
- 276
- 277
- 278
- 279
- 280
- 281
- 282
- 283
- 284
- 285
- 286
- 287
- 288
- 289
- 290
- 291
- 292
- 293
- 294
- 295
- 296
- 297
- 298
- 299
- 300
- 301
- 302
- 303
- 304
- 305
- 306
- 307
- 308
- 309
- 310
- 311
- 312
- 313
- 314
- 315
- 316
- 317
- 318
- 319
- 320
- 321
- 322
- 323
- 324
- 325
- 326
- 327
- ...
- 328
Następny temat
Białko na noc czy nie?
Polecane artykuły