Mam nadzieję że ktoś przeczyta i z góry dziękuję za pomoc !
...
Napisał(a)
Hejka. Przychodzę z takim szybkim pytaniem. Dotychczas używałam miodu jako słodzidła (często dodawałam trochę wody dzięki czemu bardziej się rozpuszczał i wlewałam do np. Jakiejś masy więc była słodka). Ale przechodząc w sklepie zauważyłam erytrytol i przyszła mi myśl czy mogłabym zamienić miód na erytrytol bo wiadomo z miodu cukru pudru nie będzie Ale jak to jest z tym erytrytolem? Zdrowy niezdrowy ? Czy to produkt wysoko przetworzony? Skoro zrezygnowałam ze zwykłego cukru to nie chciałabym dodawać do diety czegoś szkodliwego bez czego mogę się obejść… Czytałam też o innych słodzidłach jak ksylitol czy stawia ale to właśnie erytrytol podobno nie jest przyswajalny(?) przez organizm więc pomyślałam że to tak jakbym go nie zjadła więc nie wyrządzę szkód w organizmie. Myślicie że trochę przesadzam ? :/ Po prostu zależy mi na jak najzdrowszym odżywianiu dlatego inspiruję się dietą śródziemnomorską (ale to tylko inspiracja bo w przypadku chociażby ryb jem ich zdecydowanie za dużo niż zalecają).
Mam nadzieję że ktoś przeczyta i z góry dziękuję za pomoc !
Mam nadzieję że ktoś przeczyta i z góry dziękuję za pomoc !
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Jak najbardziej możesz korzystać czy to z erytrytolu czy innych słodzików.
MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html
Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]
...
Napisał(a)
Jeżeli liczysz kalorie, to erytrytol będzie zdecydowanie lepszym wyborem aniżeli miód.
Zamiana cukru na miód nie daje specjalnie wielkich korzyści, to jak z solą himalajską, a zwykłą solą.
Zamiana cukru na miód nie daje specjalnie wielkich korzyści, to jak z solą himalajską, a zwykłą solą.
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]
...
Napisał(a)
Pod kątem kształtowania sylwetki, jak i zdrowym erytrytol będzie lepszym rozwiązaniem. Oczywiście nie dla każdego, chociażby ze względu na problemy trawienne niektórych osób po większej ilości, ale nie aż takie jak w przypadku maltitolu. Miód to cukier plus trochę witamin, więc nic na co warto zwracać uwagę. Erytrytol jak najbardziej można dodawać do różnego rodzaju potraw. Nie jest on metabolizowany przez nasz organizm, więc kalorii z niego nie będzie.
https://www.sfd.pl/art/Dietetyka_i_zdrowe_odżywianie/Erytrytol__idealny_zamiast_cukru!-a2886.html
https://www.sfd.pl/art/Dietetyka_i_zdrowe_odżywianie/Erytrytol__idealny_zamiast_cukru!-a2886.html
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły