...
Napisał(a)
ok ,ja mniej wiecej staram sie skrupulatnie. Jezeli np mam 120g piersi z kurczaka a zamiennikiem jest udo takie to juz troche roznica w tluszczu i bialku i nie ma konkretnej wagi,ale jak tak zrobie raz na dwa tygodnie -> gdzie jestem na redukcji i dbam glownie o podaz wegli i kalorii ogolem czyli tluszczy to mysle ze spoko wejdzie. Ps. Dziennik chyba zrobie wkrotce tylko musze aparat dorwać bo niezle zaczyna to wygladac :)
...
Napisał(a)
czy ktoś z panstwa jest w stanie mi powiedziec czym sa produkty glikacji? Co to za proces? szukalem na ggogle i nie bardzo. Wspomnial o tym kuba mauricz,ale nic wiecej. Jezeli potrzebny jest kontekst,poszukam tego na yt jak mowil o tym kuba.
...
Napisał(a)
Jest to przyłączanie cukrów do białek. Ma istotne znaczenie w hiperglikemii. Np u osób z cukrzycą glikacja kolagenu powoduje sztywnienie naczyń krwionośnych.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
przylaczenie cukrów do białek jako substratów ? Tzn to jest jakis patologiczny stan? U normalnych ludzi sie to nie dzieje?
Poprzedni temat
Warzywa, witaminy i woda - 2 ciekawe pytania
Następny temat
Dieta redukcyjna 95kg endo
Polecane artykuły