SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Jak przeprowadzić "wycinkę"?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 921

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 58 Wiek 3 lata Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1611
Witam.
Piszę do Was z pytaniem : jak przerpowadzić tzw. "wycinkę" ?
Cały problem polega na tym ze wszędzie można znaleźć posty odnośnie przeprowadzania redukcji.
Bardzo mi zależy na podjęciu tematu, w którym zostanie omówiony problem zmniejszenia do jak najmniejszej ilości tkanki tłuszczowej.
Dlaczego o to pytam.



Mój problem polega na tym, że nie potrafię zejść do jednocyfrowej wielkości tkanki tłuszczowej. Mój BF mieści sie w granichac 10-11 %
(ważę się regularnie na wadze marki TANITA- może też być pewnien błąd w pomiarach ale zawsze to jest mierzenie za pomocą jednego urządzenia). Aktualnie jestem w tzw. martwm punkcie.

Od Czerwca wszedłem na trening 4 razy w tygnodiu w seriach łączonych.
Pon- Nogi + brzuch
Wt- Klatka + bok barków
Środa - wolne (od połowy czerwca + brzuch)
Czw- Plecy + tył barków
Piątek- biceps + triceps+ brzuch

Pod dwóch tygodniach (od początku czerwca) dodałem kardio 3 razy w tygodniu po 30 min

Od początku lipca 5razy kardio min. po 45 min.

Aktualnie cały trening silowy + kardio trwa ok 1,5 h.

Dieta w czerwcu była ustawiona na 2800 kcal - 60%W/ 30%B/ 10% T
Następnie co tydzień obcinałem ok 300 kcal.
Aktualnie jestem na 2300 kcal- i tu się zastanawiam czy zostać przy takim rozłożeniu makro? czy zastosować 40%W/40%B/20% T?

Dziwna rzecz, że pomimo dużej ilości kardio, intensywnego treningu i dopasowanej diety moja sylwetka się nie zmienia.
Bardzo dużą wagę przykładam do diety ponieważ moja aktualna waga to 71 kg i przy takiej chciałbym zostać. Nie jadam słodyczy, cukru, przetoworznego jedzenia, pieczywa itp. Ostatnio też ograniczyłem ryż/ makaron/ pieczywo ciemne na rzecz warzyw.
A mimo ponad miesięcznego, intesywnego treningu waga i cała sylwetka stoi w miejscu.
Podejrzewam, że problem jest właśnie w diecie. jednak nie mogę ustalić dokładnie gdzie...
Posiłki są regularne, dobrze wyliczone.

Mój wiek to 26 lat, waga 71kg, jestem osobą bardzo aktywną, praca stojąca,lekko fizyczna.

Mam nadzieję, że pomożecie. Z góry dzięki.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 23 Napisanych postów 434 Wiek 36 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 5527
Zmien kardio na sprint w interwalach- moze zaskoczy.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 58 Wiek 3 lata Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1611
Ktoś jeszcze jakieś pomysły ?
Czytam różne posty i niektórzy podają aby spożywać do 50 g tłuszczy i zachować lekką przewagę węgli. Niektórzy podają żeby wrzucić ok 2-2,5 g białka i ok 3 g węgli i resztę tłuszczy. A jeszcze inni żeby wrzucić dietę wysokotłuszczową z małą ilością węgli. Jeszcze raz powtórzę zagadnienie. Zszedłem do 71 kg i nie chcę już spadać z wagi ale mięśnie są jeszcze zasłonięte niedużą warstwą tłuszczu. Problem polega na tym, jak się pozbyć tłuszczu i zejść do jak najmniejszej ilości tkanki tłuszczowej? Chciałbym żeby wygląd sylwetki był bardziej "wysuszony" i żeby mięśnie dobrze się "wycięły"
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 17 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 358
Jedz bardzo duzo ostrych rzeczy. Do kurczaka wal ile sie da pieprzu cayenne-chilli, czosnku, pij zielona herbate ze 3 razy dziennie. Trening interwalowy od razu po treningu silowym, do tego jak masz jeszcze sile mozesz dorzucic "pare" minut biegania. Duzo bialka, na noc twarog chudy z oliwa. Jakies jogurty naturalne z platkami migdalow, wapń no i bieganie na czczo.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 58 Wiek 3 lata Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1611
No dobra co do treningu to już mam ułożony. Trening siłowy 4x w tygodniu w seriach łączonych intensywny zajmuje mi do 40 min i 45 min kardio. Raz stały wysiłek raz interwały. Nie dam rady na czczo biegać ze względu na czas i pracę. Kardio nawet jest do 5 razy w tygodniu. Bardziej mi chodzi o dietę, jakie ustawić makroskładniki? Bo jestem prawie na 100% przekonany, że problem jest w diecie. Aktualnie jestem na 2300 kcal, gdzie jest to już na ujemnym bilansie oraz piję ok 5 l dziennie wody. Bardziej mi chodzi już o ostateczną docinkę mięśni. Jakie stosujecie makro , jakieś rady na koniec redukcji ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 23 Napisanych postów 434 Wiek 36 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 5527
Odstaw sól?
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta do oceny, redukcja

Następny temat

Jak obliczyć zapotrzebowanie ?

WHEY premium