...
Napisał(a)
Czy gdy mam 15 lat i będę pił kawę codziennie jak wstanę tylko raz dziennie to czy jest to złe, czy ma to zły wpływ na organizm i przez to będzie ciężej osiągnąć efekty czy nie ?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Chcę na początek tylko spróbować i dlatego pytam czy gdybym się wciągnął w to, to czy by nic się nie stało, jakby co nie jestem jakoś super na to nakręcony więc mogę z tego zrezygnować .
...
Napisał(a)
Niewskazana, bo po pierwsze wypłukuje magnez z organizmu oraz po dłuższym czasie będzie ciężko ci ją odstawić ( zmęczenie, kiedy nie wypijesz itd.)
...
Napisał(a)
Guarana- naturalne źródło energii, siły i koncentracji !!! Wchłaniana powoli dopiero w jelitach, nie uzależnia i nie powoduje bezsenności i działa łagodnie orzeźwiająco ok. 6 godzin !!!
Zdrowie z E'Vitą.
...
Napisał(a)
Roślina wytwarza kwiatostany groniaste, osadzone w kątach liści. Pojedyncze kwiaty są drobne, pachnące, koloru białego. Owocem jest gruszkowata, czerwona torebka zawierająca czarne nasiona. Nasiona tworzą pęk. Owoc po obraniu jest czerwony, z odcieniem pomarańczowym i żółtym, częściowo otwiera się, ukazując nasiona. Na tym etapie owoce są zbierane, aby zapobiec ich spadaniu na ziemię. Owoce zbiera się ręcznie, po czym nasiona powinny być przechowywane razem przez 2-3 dni, aby wystąpił proces fermentacji. Następnie łupinki się usuwa, a nasiona suszy. Do produkcji używa się wyłącznie nasion: wszystkie inne części są wyrzucane. Następnym etapem przetwarzania jest prażenie, które odbywa się już po przesianiu nasion, aby można je było prażyć równomiernie. Proces ten powinien odbywać się w glinianych piecach przez 4-5 godzin, aż nasiona będą zawierać 9% wilgotności. Nasiona guarany zawierają alkaloidy, dużą ilość kofeiny (około 4%), skrobię, żywicę, garbniki. W stosunku do kawy G
Zdrowie z E'Vitą.
...
Napisał(a)
W stosunku do kawy Guarana zawiera 3-krotnie więcej kofeiny, przy czym jest to kofeina łatwo przyswajalna, bez zanieczyszczających środków balastowych, które powodują zakwaszanie organizmu. W suchej masie nasion znajduje się około 11% tłuszczów, 3% białka, 9% skrobi.
Zdrowie z E'Vitą.
...
Napisał(a)
Guarana - naturalny łagodny stymulant energii i koncentracji.
Guarana należy do grupy substancji, działające stymulująco na ośrodkowy układ nerwowy. Powodują wydzielanie hormonów i neuroprzekaźników (np. adrenaliny czy dopaminy) co objawia się zwiększeniem wydolności psychicznej i fizycznej oraz euforią. Działa analeptycznie. Uwrażliwia na lepszy odbiór składników stymulujących receptory dopaminy. Pobudza ośrodkowy układ nerwowy oraz ośrodki wegetatywne: oddechowy, naczynioruchowy i nerwu błędnego. Pobudza równomiernie korę mózgową (zwiększa sprawność myślenia, znosi zmęczenie psychiczne i fizyczne). Przyśpiesza przemianę materii, zwiększając zapotrzebowanie na tlen. Zmniejsza napięcie mięśni gładkich naczyń krwionośnych.
Guarana należy do grupy substancji, działające stymulująco na ośrodkowy układ nerwowy. Powodują wydzielanie hormonów i neuroprzekaźników (np. adrenaliny czy dopaminy) co objawia się zwiększeniem wydolności psychicznej i fizycznej oraz euforią. Działa analeptycznie. Uwrażliwia na lepszy odbiór składników stymulujących receptory dopaminy. Pobudza ośrodkowy układ nerwowy oraz ośrodki wegetatywne: oddechowy, naczynioruchowy i nerwu błędnego. Pobudza równomiernie korę mózgową (zwiększa sprawność myślenia, znosi zmęczenie psychiczne i fizyczne). Przyśpiesza przemianę materii, zwiększając zapotrzebowanie na tlen. Zmniejsza napięcie mięśni gładkich naczyń krwionośnych.
Zdrowie z E'Vitą.
Polecane artykuły