SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wołowina - Beton ;)

temat działu:

NUTRIFARM&OLIMP

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 4462

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
ambroziak Farmakolog
Ekspert
Szacuny 128 Napisanych postów 9767 Wiek 3 lata Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 23574
Smacznego!

S. Ambroziak

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 83 Napisanych postów 874 Wiek 36 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 104224
Ja polecam zmiękczać mięso sokiem z ananasa lub plastrami np zostawić w lodówce obłożone ananasem przez 2-3 godz. Ale co ważne ananas musi być świeży i w żaden sposób nieprzetworzony cieplnie. Bromelaina robi swoje

Zmieniony przez - Mahler w dniu 2012-11-28 11:31:58

Teraz... teraz wasze wargi praktycznie się już stykają...
A potem po prostu jej mówisz, jak bardzo jej nienawidzisz.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
ambroziak Farmakolog
Ekspert
Szacuny 128 Napisanych postów 9767 Wiek 3 lata Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 23574
To pewnie kiwi będzie działało podobnie...

S. Ambroziak

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Biniu Moderator
Ekspert
Szacuny 251 Napisanych postów 41358 Wiek 52 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 126211
ale jakos kiwi mi tutaj nie pasuje - cos z psuciem sie owocu ... - moze cos mi sie myli ale ...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
ambroziak Farmakolog
Ekspert
Szacuny 128 Napisanych postów 9767 Wiek 3 lata Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 23574
Kiwi też zawiera enzymy proteolityczne.

S. Ambroziak

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
ambroziak Farmakolog
Ekspert
Szacuny 128 Napisanych postów 9767 Wiek 3 lata Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 23574
Napisałem o kiwi, bo jestem uczulony na ananasy i znam kilka osób, które mają podobną przypadłość.

S. Ambroziak

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 83 Napisanych postów 874 Wiek 36 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 104224
Ja ostatnio przesadziłem z ananasem. Zjadłem 300g i czułem jakbym sobie poparzył język. Zaczerwienienie, pieczenie, małe pęcherze, utrata smaku Może przez te enzymy właśnie, bo to raczej nie uczulenie.

Teraz... teraz wasze wargi praktycznie się już stykają...
A potem po prostu jej mówisz, jak bardzo jej nienawidzisz.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
ambroziak Farmakolog
Ekspert
Szacuny 128 Napisanych postów 9767 Wiek 3 lata Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 23574
No, właśnie nie wnikałem - co w ananasie uczula. Muszę przetrzepać ten temat...

S. Ambroziak

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 874 Wiek 38 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 13202
interesujace pojecia nie mialem:)

żelastwo jest po to, by nim pakować...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
ambroziak Farmakolog
Ekspert
Szacuny 128 Napisanych postów 9767 Wiek 3 lata Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 23574
Jeżeli ktoś nie ma problemów z nadwrażliwością pokarmową, to może o tym nie wiedzieć.

S. Ambroziak

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Gluten - po raz kolejny.

Następny temat

PORADNIK KONSUMENTA - WĘDLINY Z FABRYKI CHEMII

WHEY premium