S. Ambroziak
...
Napisał(a)
Ja polecam zmiękczać mięso sokiem z ananasa lub plastrami np zostawić w lodówce obłożone ananasem przez 2-3 godz. Ale co ważne ananas musi być świeży i w żaden sposób nieprzetworzony cieplnie. Bromelaina robi swoje
Zmieniony przez - Mahler w dniu 2012-11-28 11:31:58
Zmieniony przez - Mahler w dniu 2012-11-28 11:31:58
Teraz... teraz wasze wargi praktycznie się już stykają...
A potem po prostu jej mówisz, jak bardzo jej nienawidzisz.
...
Napisał(a)
ale jakos kiwi mi tutaj nie pasuje - cos z psuciem sie owocu ... - moze cos mi sie myli ale ...
...
Napisał(a)
Napisałem o kiwi, bo jestem uczulony na ananasy i znam kilka osób, które mają podobną przypadłość.
S. Ambroziak
...
Napisał(a)
Ja ostatnio przesadziłem z ananasem. Zjadłem 300g i czułem jakbym sobie poparzył język. Zaczerwienienie, pieczenie, małe pęcherze, utrata smaku Może przez te enzymy właśnie, bo to raczej nie uczulenie.
Teraz... teraz wasze wargi praktycznie się już stykają...
A potem po prostu jej mówisz, jak bardzo jej nienawidzisz.
...
Napisał(a)
No, właśnie nie wnikałem - co w ananasie uczula. Muszę przetrzepać ten temat...
S. Ambroziak
...
Napisał(a)
interesujace pojecia nie mialem:)
żelastwo jest po to, by nim pakować...
...
Napisał(a)
Jeżeli ktoś nie ma problemów z nadwrażliwością pokarmową, to może o tym nie wiedzieć.
S. Ambroziak
Poprzedni temat
Gluten - po raz kolejny.
Następny temat
PORADNIK KONSUMENTA - WĘDLINY Z FABRYKI CHEMII
Polecane artykuły