SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Gotuj z Iron Horse

temat działu:

Iron Horse Series

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 29714

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 978 Napisanych postów 11361 Wiek 5 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 191521




Przepis z BF
Składniki:
-około 150 gram ryżu zmielonego
-500 ml mleka + cynamon + parę pierników
+ rodzynki + aromat waniliowy
+ miarka Pure Whey.

Mleko gotujemy, gdy zaczyna się gotować na małym ogniu dodajemy powoli zmielony wcześniej ryż(miele w młynku do kawy) i mieszamy.
Dodajemy rodzynki i aromat waniliowy mieszamy dalej, jak ostygnie dodajemy powoli whey. Wychodzi zależności od proporcje budyń jak i kleik wszystko zależy od proporcji.
To danie daje na ładowanie węglami , w niedziele spróbuje zrobić na wodzie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 978 Napisanych postów 11361 Wiek 5 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 191521
Deser czekoladowo-miętowy

Składniki:
-1.5 miarki Pure Whey IHS Rich Chocolate
-125 gram twarogu półtłustego
-25 gram masła
-około pół szklanki gorącej wody
-pół łyżki świeżo posiekanej mięty
-2 kostki gorzkiej czekolady (80%-90%)
-2-3 łyżki żelatyny
- 2 pucharki do lodów
-blender

Do miski wrzucamy :
-1.5 miarki Pure Whey IHS Rich Chocolate
-125 gram twarogu półtłustego
-25 gram masła
Zalewamy to około pół szklanki gorącej wody jak za gęste dolewamy więcej i miksujemy blenderem.

W między czasie do miseczki mniejszej nalewy troszkę zimnej wody i sypiemy 2-3 łyżeczki żelatyny tak na 5 minut by napęczniała. Po 5 minutach dodajemy gorącej wody i mieszamy łyżeczką by żelatyna się rozpuściła. Miksują powyższe składniki dodajemy żelatynę powoli .
Jeśli widzimy że masa ma formę płyną i żadnych grudek nie ma dodajemy mięte.



Mieszamy łyżką .
Następnie bierzemy tarkę (na grube oczka) trzemy jedną kostkę czekolady a drugą łamiemy i wrzucamy do miseczki.



Nalewamy do pucharków do lodów.



Gdy trochę przestygnie dajemy parę listków mięty do dekoracji i przykrywamy folią tak by nie przesiąkłą zapachów innych z lodówki.



Po 2-3 godzinach wyjmujemy.(można wcześniej po godzinie ale lepiej poczekać)
Smacznego!!!!

Zmieniony przez - wojo zmc w dniu 2012-08-16 14:53:43
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 978 Napisanych postów 11361 Wiek 5 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 191521
Torcik LC



Składniki:
CIASTO:
100 gram IHS Pure Whey Rich Chocolate
125 ml oliwy z oliwy ( według mnie mało można dać 150ml )
5 jajek
2 marchewki (średniej wielkości)
200 gram zmielonych migdałów
50 gram wiórek kokosowych
łyżka cynamonu
łyżka proszku do pieczenia
łyżka sody oczyszczonej ( dałem bo myślałem że nie urośnie urosło za duże !)
Aromat Waniliowy(tutaj zależy od czego co lubicie można migdałowy, cytrynowy itp.)

MASA:
500 gram twarogu trzykrotnie mielonego (kupiłem z Osm Siedlce wartości takie jak zwykły twaróg półtłusty ) Nie smakuje jak zwykły twaróg tylko jak dobry serek, jest gęsty można się pobawić z folią i powyciskać wzorki.
10 tabl słodziku
Pół tabliczki czekolady gorzkiej(80-90%) do polewy ( Można dać masło białkiem np. czy z kakao) Jeśli ktoś nie lubi może posypać zmielonymi migdałami zamiast czekolady.

PS: Co do masy proponuje kupić 1 kg takiego twarogu pakowany jest po 500 gram. Ciasto mi tak urosło duże że przekroiłem na pół a można było spokojnie na 3 części. Lecz mało miałem
twarogu.


Wykonanie:



1.Oliwę wlewamy do miski i wsypujemy 100 gram wheya, miksujemy aż uzyskamy jednolitą masę





2.Wsypujemy zmielone migdały, wiórka, cynamon, proszek do pieczenia + aromat, startą marchew i miksujemy dotąd aż składniki się wymieszają . Można dodać troszkę słodziku jeśli uważamy że masa jest za mało słodka.






3.Bierzemy tortownicę smarujemy masłem i nalewamy masę. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni, pieczemy tak 45 min-55 minut i zostawiam jeszcze tak 30-40 minut w piekarniku aż ostygnie razem z piekarnikiem.






4.Ciasto przekrawamy w pół lub na 3 równe placki.


5. Twaróg wrzucamy do miski i dodajemy pokruszony słodzik/stevie i miksujemy próbując czy akurat ta słodycz nam wystarczy.

6. Nakładamy łyżka masę na nasze ciasto warstwę tak 1,5 cm i przekładamy placki.





7. To po bokach to pozostałoś po właśnie kawałku ciasta które za duże urosło, skroiłem i zamiast zjeść wykruszyłem środek. Okruszki posłużyły do dekoracji.





Torcik:
ma 4158,50 kalorii :
Białka:243 gram
Tłuszczu:324 gram
Węglowodany:62 gram
Pozdrawiam:)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 978 Napisanych postów 11361 Wiek 5 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 191521


Składniki:
-50 gram ser typu włoski
- 2-3 łyżki mleczka kokosowego
-50gram wiórek kokosowych
- 4 jajka
- 30 gram whey IHS Czekoladowy(akurat tyle wyskrobałem z puchy)

Wszystko wrzucamy do miski i miksujemy blenderem , smażymy małym ogniu pod przykryciem . Szybko się robią a smak .... warto spróbować.

Powiem tak smakuje najlepiej z wszystkich naleśników/omletów które jadłem.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 978 Napisanych postów 11361 Wiek 5 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 191521



Banan + Whey Supreme + zmielone migdały + kakao + wiórka kokosowe




Whey + masło + żelatyna+ truskawki + wiórka kokosowe
Nie wygląda apetycznie lecz łyżeczka jest dowodem na konsystencje budynia... Nie miałem pucharka na lody wyszło by inaczej:)



Tu standardowy placek mojej dziewczyny czekoladowo-kokosowy , ten smak białka naprawdę komponuje się dobrze:)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DORAFIT I.H.S. TEAM
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 1551 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 3565
Wojo- ale smaka narobiłeś mi tymi zdjęciami. Uwielbiam kokosy ;p

IHS TEAM
Ekspert IHS

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DORAFIT I.H.S. TEAM
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 1551 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 3565
Mój omlet z pewnością nie wygląda tak apetycznie jak kuchenne wynalazki Woja, ale w smaku jest całkiem oki i ...bardzo "dietetyczny"

PRZEPIS NA OMLETA A LA PAPAJ by Doti -SUPER NA OSTATNI POSIŁEK

- 200g szpinaku z woreczka (już odmrożony)
-3 łyzki otrębów żytnich
-3łyzki otrębów orkiszowych
-2 małe łyżeczki granulatu sojowego o smaku pieczarkowym (firma- Orico- wybaczcie reklamę…;p)
-3 białka jaj
-10g siemienia lnianego
-szczypta soli

Sposób przyrządzenia:
-w szklance w małej ilości ciepłej wody rozpuszczam 4t. słodzika lub stevii
-w osobnym pojemniku daję szpinak, solę,wsypuję otręby, granulat, dolewam słodzik- mieszam, dodaję białka(ja robię to w szejkerze), znowu mieszam

Tak przyrządzoną mixturę zamieszczam na rozgrzanej i popsikaną wcześniej Oli Oli patelni. Omlet po wierzchu można dodatkowo posypać siemieniem lnianym.

Omlet jest doskonałą propozycją na ostatni posiłek,ponieważ zawiera prawie zero węgli- około 10 (których praktycznie można nie liczyć, bo pochodzą z otrębów granulatu). Omlet można wzbogacić o węgle ,dodając np. ryżu bądź kaszy gryczanej Smacznego wówczas potraktować go jak pełnowartościowy posiłek ciągu dnia.
Smacznego !! I udanych wypieków życzę


IHS TEAM
Ekspert IHS

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 32 Wiek 29 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 245
Zrobiłem te omlety kokosowe z normalnym mlekiem i strasznie niedobre wyszły , niewiem czy 2 podejście robić czy to poprostu taki nadymany smak ma ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 978 Napisanych postów 11361 Wiek 5 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 191521
mleczko kokosowe jest gęste tłustsze , dałeś słodzika ?
Dałeś whey i ile , słodziki ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 32 Wiek 29 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 245
Slodzika nie dlalem , pewnie z mleczkiem będzie gitara
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

IRON HORSE- SPONSOR ZAWODÓW - ŻERKÓW 17.06.2012

Następny temat

Zapytaj Daniela Millera

WHEY premium