SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Co oznacza długa obróbka terminczna

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1361

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 43 Wiek 36 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1722
Na śniadanie lubie dość często zrobić sobie wysoko kaloryczną jajecznicę, na boczku i robioną na oliwie z oliwek. I z tego co słyszałem, nie nadaje się ona do długiej obróbki termicznej pożywienia.
Teraz pytanie, co to dokładnie znaczy ? Ile to jest długa obróbka termiczna, dla oliwy z oliwek ? Jeżeli smażę, boczek, jaja łącznie 10 minut na średnim ogniu, jest to długa obróbka ? Czy w tym momencie ze swojej super oliwy z oliwek, robię g**** ?

Pozdrawiam :)
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6268 Napisanych postów 76019 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754787
Dluga obrobka termiczna bedzie wtedy gdy np bedziesz smazyl udo z kurczaka lub inny duzy kawalek miesa.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 401 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 1940
dokładnie j/w
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 430 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
a oliwy najlepiej w ogóle nie poddawać obróce termicznej

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6268 Napisanych postów 76019 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754787
Chyba, ze kupiles akurat rafinowana z wytlokow. Jak extra virgin to przeznacz ja lepiej do innych celow niz smazenie.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 43 Wiek 36 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1722
do wyboru mam: oliwe z oliwek extra virgin, smalec, olej rzepakowy raifonwany z pierwszego tloczenia

tłuszczami chciałbym podbijać KCAL, wiec jakie wybrac z tych wyzej wymienionych przy krotkim smazeniu ?

Zmieniony przez - Aldehyt w dniu 2012-04-10 18:43:29
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6268 Napisanych postów 76019 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754787
Smazonym tluszcze raczej nie podbijaj kcal a staraj sie go unikac. Smalec i olej rzepakowy bedzie lepszym rozwiazaniem.

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Ciągłe uczucie głodu

Następny temat

jak wyrzezbić brzuch na "kaloryfer"

WHEY premium