Szacuny
57
Napisanych postów
10990
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
88360
zywezloto to niestety sa polskie realia...
to samo jest z praktykami w barach, zakladach lodziarskich, u producentoow suroowek i masarniach...
znam pare osoob z tych branz i naprawde mozna dostac jakiegos grzyba od samego sluchania o tych przekretach
Szacuny
57
Napisanych postów
10990
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
88360
niestety...trzeba sie przyzwyczaic..
bo najprawdopodobniej wszystko co nie wiesz jak jest robione (nie masz na to wgladu) jest tak wuasnie przygotowywane...
Szacuny
57
Napisanych postów
10990
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
88360
no to prawda ze we wszystkich nie ma...jednak w wiekszoci jest...
tez sie zgodze ze w renomowanych firmach wszystko okej..
jednak np. w takim SPHINXie (restauracja) pracownicy sa na podgladzie kamerowym, a jednak zdarzaja sie takie przekrey ze szkoda mowic..
Szacuny
57
Napisanych postów
10990
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
88360
no ..takze mowie...
btw...kiedys bylem w zakladzie masarniczym ...slynne poledwiczki sa teraz tak napeklowane ze wartos bialkowa obnizyla sie chyba o 50% !...a inne wyroby ktore sa mielone to juz w ogole poezja...maszyna do maceracji masy na paroowki potrafi wtloczyc do niej nawet 50% wody hrhrhr..a mielarki miela kopytka tak ze wychodzi klarowny pasztecik...