Szacuny
153
Napisanych postów
1163
Wiek
39 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
43408
jakie węglowodany wystepują w produktach zbozowych: ryżu, płatkach owsianych i kaszy?
dlaczego pszenica jest gorsza od żyta?
Dlaczego w diecie kulturystycznej owoce zawierajace duza ilosc glukozy np. winogrona, banany, suszone daktyle nie zastępują z powodzeniem ww z powyzszych produktow?
Prosze o wypowiedzi osob znajacych sie na rzeczy.
Zmieniony przez - prosekto w dniu 2011-05-14 19:27:30
Szacuny
11149
Napisanych postów
51567
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Są to węgle złożone, dlaczego owoce ( węgle proste ) są gorsze od złożonych? Ponieważ złożone są dłużej wchłaniane i energi z nich starczy CI na dłużej niż zjesz banana który się szybko wchłonie, da Ci on energie , że tak powiem na chwile a złożone na dłużej.
Szacuny
153
Napisanych postów
1163
Wiek
39 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
43408
no juz sie naczytalem o tej fruktozie, ale az tyle jej tam nie ma. tez ogladalem program na planet kilkugodzinny o tym ze cholesterol podnosi kazdy cukier o wysokiem IG. jakby sie tym wszystkim sugerowal to dawno bym juz zmarl z glodu. bo nawet wody mineralnej nie moglbym sie napic bo plastik; owoce metale ciezkie, fruktoza; warzywa pestycydy; kurczak antybiotyki; wolowina sterydy; swinia niekoszerna; sezam napromieniowany; tunczyk - ropa i metale ciezkie; bialko nerk;, weglowodany otylosc i zepsute zeb;, tluszcz to jak zawieje raz trans najgorszy, raz smalec, oliwa z oliwek rak sutka. encyklopedie by mozna napisac. nie interere mnie cholesterol po fruktozie. zadalem zupelnie inne pytania.
Szacuny
153
Napisanych postów
1163
Wiek
39 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
43408
makaron jest chyba najdluzej uwalnialny? dobrze mysle?
jak to jest z pszenica? chodzi o samo przetworzenie?
skoro ziemniaki i produkty zbozowe maja porownywala ilosc skrobi to skad poglad, ze ziemniaki tucza najbardziej?
Zmieniony przez - prosekto w dniu 2011-05-14 23:35:55
Szacuny
431
Napisanych postów
56364
Wiek
37 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
184874
Ten pogląd chyba wzią sie z Pai Domu albo naj! ziemiaki same w sobie są świetnym źródłem ww oraz potasu. Tuczą z reguły dlatego bo kuchnia polska jest taka że musi je jeszcze polewac sosami dodawać tłuszczu do ich i skwarków.
Szacuny
153
Napisanych postów
1163
Wiek
39 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
43408
tak tez myslalem. maselko, smietana 18 a potem odsmazyc jeszcze zeby odgrzac. szkoda ze sie tak dlugo pieka, bym sobie regularnie robil w piekarniu- tylko ze wtedy tez trzeba troszeczke masla, ale co tam;)
Zmieniony przez - prosekto w dniu 2011-05-15 11:58:43