Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
1
Napisanych postów
20
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
1086
WITAM!!!
mam pewien problem! w pazdzierniku zeszłego roku wziałem 100 tab. metki i nie uzywałem clomidu lub tego podobnych srodków!( oprócz sylimarolu)w marcu wziałem jeszcze 50 tab metki i oprocz tego nic juz nie brałem! moj problem polega na tym, ze teraz cwiczac na odzywkach przybieram kilka kilo ale potem w dosc szybkim czasie gubie to mase co uzyskałem!:( czy moze to byc spowodowane tym ze po metce nie zastosowałem clomidu i moge miec przyblokowana przysadke i dlatego trace ta mase?! czy teraz jest sens aby zakupic clomid i zjesc kilka tabletek czy moze mi to pomóc?
Szacuny
1
Napisanych postów
20
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
1086
ok ale nie jestem w stanie cały czas ciagnąc na odżywkach bo nie mam na to funduszów! a troche mnie frustruje taka sytuacja ze zjem wiaderko i przybiore a potem zaraz zjade na wadze!
ale wracając do mojego pytania czy jest taka mozliwość ze moge mieć przyblokowaną przysadkę i czy teraz jest sens zakupić clomid??!!!
Szacuny
96
Napisanych postów
8310
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
38343
W marcu - powiadasz - nom ... wszystko możliwe - zbilansuj dietę - po co Ci tyle odżywek jak wszystko jest w ryżu, kaszy i kurczakach. Dodaj 1, 2 koktajle to wszystko - a Ty pewnie wiadro na tydzień... nie no żartuję... zbilansuj dietę na positive!
Be real - you have to make this shit your life. If you aren't in it all the way fully committed don't f***ing bother.
Szacuny
1
Napisanych postów
20
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
1086
Uriel wiadra na tydzień nie zjadam:) ale gaina 2 kilo tak około 15 dni
cięzko jest mi stosowac taką dietę ponieważ studiuje i mam zajecia o rożnych porach takze mogę pomarzyć o systematycznym spożywaniu posiłków! dlatego koktajl jest tu zbawienny dla mnie!
a tak na marginesie to mieszkajac w akademiku to nie spozywam na obid nic innego jak ryz i kasza na zmianę!
Panowie odpowiedzcie mi wkońcu czy jest sens teraz ten clomid zarzyć i czy jest taka możliwość ze te spadki masy są spowodowane przyblokowaną przysadką! Bo zboczylismy troche z tematu:)
Szacuny
3607
Napisanych postów
36619
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
261224
Ja bym nie brał clomidu i nie zboczyliśmy z tematu :) to właśnie brak diety - systematycznych posiłków - jest przyczyną spadków.. trzymać diete to nie problem - chcieć znaczy móc :]
Szacuny
2
Napisanych postów
225
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
13688
Ja Ci powiem że brałem Tribulusa Optium po 2 kapsułki dziennie przez 50 dni i wsumie czułem lekkom różnice to jest lepsze samopoczucie, wytrzymałość większa i chęć do treningów. I mi się jądra powiększyły