witam. Mam bardzo krótkie pytanie co to znaczy że coś jest syte . Potrzebuje tego na polski i nie wiem co to znaczy . Nigdzie nie moge tego znalezć i mam nadzieje że na tej stronie się tego dowiem.pliss szybko odpiszcie. Bardzo mi na tym zależt.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
To jest forum sportowe ! A to że coś jest syte to oznacza że np. coś jest pełne Jak ja jestem syty po sytym obiedzie . Lol dokładniej nie potrafię opisać tego chyba że chodzi o chemie : Związki nienasycone to związki organiczne, których cząsteczki zawierają między parami atomów węgla lub atomami węgla i innego pierwiastka jedno lub więcej wiązań wielokrotnych: podwójnych (np. =C=C=, -HC=CH-) lub potrójnych (-C≡C-). Przykładem związków nienasyconych są np. alkeny, alkiny, aldehydy, kwasy tłuszczowe i ich pochodne nitryle, ketony, związki diazowe, dieny. Charakterystyczną cechą związków nienasyconych jest zdolność do reakcji przyłączania atomów wodoru lub fluorowców i przechodzenia w związki nasycone. Związki nienasycone łatwo polimeryzują przez co są stosowane w przemyśle chemicznym do otrzymywania tworzyw sztucznych.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!