Czego potrzebujemy:

  • 300 g passaty
  • 150 g fileta z kurczaka
  • 30 g rurek canelloni - 3 sztuki
  • 15 g sera mozzarella
  • 2 porcje oliwy w sprayu
  • Przyprawy - sól, pieprz, oregano, bazylia, papryka czerwona słodka

Jak wykonać:

Mięso kroimy w wąskie paski, spryskujemy oliwą i przyprawiamy. Dobrze jest je natrzeć i odstawić na min godzinę. Po tym czasie kurczaka pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Jak mięso ostygnie siekamy je jak najdrobniej. Do mięsa dodajemy około 150 g passatty i doprawiamy do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy i nadziewamy rurki. Canelloni układamy w naczyniu do zapiekania i polewamy resztą passatty. Doprawiamy do smaku i posypujemy startą mozzarellą. Pieczemy około 20 minut w 200 stopniach. Gotowe.

Wartości odżywcze:

Cała porcja to 380 kcal.

Białko 43 g, Tłuszcze 6 g, Węglowodany 38 g. Smacznego!

Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
Komentarze (0)