Czego potrzebujemy:

Jak wykonać:

Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Twaróg, białko oraz wystudzoną galaretkę umieszczamy w misce i dokładnie blendujemy. Foremkę o wymiarach około 15 x 17 cm wykładamy folią spożywczą i przelewamy masę. Wkładamy do lodówki.  Po około 2 h masa powinna się dobrze zsiąść. Kroimy ją na kawałki - ja dzielę na 16 sztuk. Kosteczki układamy od siebie w takiej odległości, by swobodnie oblać je czekoladą. Czekoladę z olejem kokosowym rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub mikofali i polewamy kosteczki. Wkładamy do lodówki. Gotowe!

Wartości odżywcze:

Przy podziale na 16 kawałków, 1 sztuka to 52 kcal.

Białko 6,1 g, Tłuszcze 2,3 g, Węglowodany 1,8 g.

Smacznego!