Czego potrzebujemy:
- 250 g twaróg półtłusty
- 40 g Sugar Free Jelly o ulubionym smaku
- 40 g ulubionego smaku białka - ja użyłam białej czekolady
- 40 g gorzkiej czekolady min 75 %
- 5 g olej kokosowy
- 200 ml wrzątku
Jak wykonać:
Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Twaróg, białko oraz wystudzoną galaretkę umieszczamy w misce i dokładnie blendujemy. Foremkę o wymiarach około 15 x 17 cm wykładamy folią spożywczą i przelewamy masę. Wkładamy do lodówki. Po około 2 h masa powinna się dobrze zsiąść. Kroimy ją na kawałki - ja dzielę na 16 sztuk. Kosteczki układamy od siebie w takiej odległości, by swobodnie oblać je czekoladą. Czekoladę z olejem kokosowym rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub mikofali i polewamy kosteczki. Wkładamy do lodówki. Gotowe!
Wartości odżywcze:
Przy podziale na 16 kawałków, 1 sztuka to 52 kcal.
Białko 6,1 g, Tłuszcze 2,3 g, Węglowodany 1,8 g.