Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Wyniki badań interpretacja

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 152

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1 Wiek 25 lat Na forum 72 dni Przeczytanych tematów 1
Witam, proszę osoby zaznajomione z tematem o poradę czy mam faktycznie problem natury zdrowotnej czy jestem przewrażliwiony.
Wzrost 182cm / Waga: 74 kg / 15% BF
Historia: Od zawsze miałem niski poziom mięśni, słaby apetyt i dosyć mało energii.
W wieku 18 lat ważyłem 58kg, po 3 latach treningów doszedłem do 75 kg. W tym momencie zacząłem się interesować swoim testosteronem że względu na to iż mój progres względem znajomych szedł nieco wolniej. Dodatkowo bardzo łatwo nabierałem tłuszczu mimo dobrej diety. Aspekty takie jak dieta czy sen trzymam na bardzo dobrym poziomie względem moich rówieśników. Dodatkowo mimo 7-8h snu dziennie jestem często niewyspany i również zestresowany łatwo.
Wyniki badań prezentują się następująco:
Testosteron całkowity: 4,69 ng/ml
Testosteron wolny: 13,81 pg/ml
LH: 1,8 mIU/ml
Kortyzol: 13,2 µg/dl
DHEA-S: 259,7 µg/dl
TSH: 0,937 µlU/ml
Byłem u Endokrynologa z tymi badaniami i stwierdził że w normie wszystko. Z góry dziękuję za pomoc.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12449 Napisanych postów 161900 Wiek 36 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1240296
Siemka

Niski poziom hormonu luteinizującego może sugerować, że przysadka nie pobudza dostatecznie produkcji testosteronu w jądrach. Może to wynikać np. z przewlekłego stresu, nieodpowiedniego odżywiania, niedoboru tłuszczów w diecie, a w niektórych przypadkach – z dysfunkcji osi podwzgórze-przysadka-jądra. Warto tutaj zadbac w pierwszej kolejnosci o te aspekty, aby naturalnie organizm pobudzic do produkcji testa. Warto sprawdzic tez ft3 i ft4 bo TSH wsklazuje, ze tez tutaj przysadka nie wysila sie ze stymulacja hormonow tarczycy, moze jakis jest problem po stronie wlasnie przysadki.
Badania mozna by bylo uzupelnic o estradiol, shbg, prolaktyne, progesteron wtedy bys mial komplet wiedzy na temat ukladu hormonalnego

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/ 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 250 Napisanych postów 680 Wiek 50 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 16347
W moim przekonaniu poziom testosteronu jest w normie. Nie bardzo widzę tu pole do działania.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Hemofobia - porady

Następny temat

Środki dopingujące - porady

Spalanie
Polecane artykuły