Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
0
Napisanych postów
14
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
291
Wiec jest ellprobllemo..Odebralem wczoraj wyniki badan[mocz krew:morfologia.ob,cholester,itd]..Robilem je w pryw. szpitalu a wyniki dala mi kolezaka starej/sam wyszla z incjatywa poinformowania mnie ze sa*****owe...Nie bede ich skanowal bo by za duzo nie bylo widac wiec przepisze..W poniedzialek ide do internisty i lekarza od chorob wewntrz[bo jak ona twierdzi cos zlego sie dzieje w/z trzystka?!]
TO LECIMY TAK TO WYGLADA!!!
Patient:Pawxx Duxxx[tak to ja ]
Test: SPE Gel 1- 2
AMB
TUTAJ MAMY JAKIS WYKRES
Fraction Re1% G/dl
Albumin 63.9% 4.89
Alpha1 5.3 +++[TU zwroc mi uwage na WYNIKI]0.41
Alpha2 5.9 0.45
Beta 10.6 0.81
Gamma 14.3 1.09
Transaminazy AspAT ALAT
Aspat 28 U/L (0-37)
Alat 41 U/L (0-40)
JAK JUZ ZAUWAZYL Bling mam malo dpbrego cholest. a przeczytalme jeszcze ze "CHOLESTEROL. Chl-norma do 200, HDL nie mniej niź 80, LDL nie więcej niż 120. SAA obniżają HDL i podwyższają LDL, a stąd prosta droga do aktywnej miażdzycy i zawału w młodym wieku"
Szacuny
500
Napisanych postów
9533
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
18709
co do wyników - różne laboratoria różne normy ....
co do wyników :
tą albuminą chyba bym się nie przejmował !
nastepne to badanie MOCZU !! a nie jakieś ob krwi !
neg znaczy ze nie wykryto w moczu czyli w tym wypadku OK !
mocz jest OK
dalej - cholesterolu zawsze moze być mniej ale całkowity i LDL mieści sie w normie ! jak nizej sam sobie odpowiedziałeś LDL - zły !
HDL - MAŁO - on chroni przed chorobami LDL pochodnymi !!
alat lekko ponad normę ... tez pewnie lekko po SAA
ogólnie nie dopatruję się jakiś wielkich anomalii ! moze coś przeoczyłem !!
Szacuny
0
Napisanych postów
14
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
291
po lewej str mam na 100% boli jak np wypije za duzo kawy[a nie pije wogole]
tak odleglosc 10 cm po lece str od pepka w poziomie..
Boofon wielkie dzieki bo mnie kobieta nastraszyla ze juz koniec ze mna myslalem powiedziala cytuje "Pawel masz naprawde fotalne wyniki a te 3+ to juz ponad norme" aha "i masz bardzo duzo białka we krwi" ?!
BTW czy duze ilosci tablet mogly tez sie do tego przyczynic ?