Szacuny
1
Napisanych postów
70
Wiek
28 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
3713
Witam panowie mam do was goraca prosbe, chcialem zamienic sobie kuraka w diecie, poszukalem troche info, ale sa one bardzo ogolnikowe np. cielecina (ja na miesach sie nie znam wiec nie wiem co moze tu byc) wiec zwracam sie do was z prosba o opisanie mi jakiego mozna kupic miesa w danych kategoriach
Szacuny
1
Napisanych postów
70
Wiek
28 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
3713
Pytam powaznie bo wogole sie w tych miesach nie orientuje, jak np jest mowa o drobiu to wiem, ze chodzi o piersi z kury czy indyka, ale jak slysze np cielecine albo jagniecine to nie wiem o co biega, a zalezy mi na tym, aby dieta byla rozmaita
Szacuny
431
Napisanych postów
56364
Wiek
37 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
184874
cielencina to cielencina a wieprz to wieprz
genralnie
udka indyk karkówka, łopatka, z wołowiny rózne częśći patrz by było w miare chude nie przerośniete tłuszczem
Szacuny
11148
Napisanych postów
51570
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
tylko pamietaj ze tluste mieso niekoniecznie jest przerosniete tluszczem. chodzi o to ze mieso ze starych zwierzat zawiera tego tluszczu wiecej niz mieso z mlodszych osobnikow, takxe warto sie zorientowac jak wyglada ladne swieze miesko by moc potem odroznic przerosniete tluszczem od swiezego mieska ktore ma sporo tluszczu ze wzg na gatunek itp itd