Szacuny
0
Napisanych postów
63
Wiek
38 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1979
Nie dawno zaopatrzyłem się w patelnie teflonową (lepsza inwestycja niż jakakolwiek odżywka - wg mnie). Diete mam 2,3g bialka 1g tłuszczy i 4,5 g węgli na każdy kilogram masy ciała.
Chodzi mi o przygotowanie piersi z kurczaka.
Dotąd kroiłem ją w kosteczke, na teflon, troche podelwałem wodą i tyle. Ale przygotowując ją w ten sposób bardzo traci swoją objętość.(Wzrok czuje się nie najedzony :) )
Ostanio Mama przygotwała mi pierś z kurczaka w panierce w jajku i bułce tartej także na teflonie bez tłuszczu. Czy taka forma też jest dobra (Tutaj panierka nie ma co chłonąć jak to w przypadku smażenia na oleju)? I kaloryczność panierki obliczam uwzględniając 1 całe jajko i 2 łyżki bułki tartej bo tyle zostało zużyte?
Szacuny
8
Napisanych postów
450
Wiek
33 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
17281
Nie przesadzajmy ;)Nic sie nie stanie jak bedziesz jadl w takiej panierce zwyklej, przeciez to znikome ilosci.. Ja tak jem bynajmniej. Co prawda tak jak koledzy wyzej podali tez jest fajnie ale roznicy wg mnie nie odczujesz na sobie;) zawodowcami nie jestesmy wkoncu..