pozdrofka
lukx
http://www.lukx.com
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
Yavorski
ja bardzo tą zupę lubię bo jest extra szczegolnie zimą
nie chce mi sie klepac wiec wkleje przepis z pl.rec.kuchnia
Biore trzy duze cebule. Kroje w piorka i smaze na zloty kolor na masle.
Jak cebula jest gotowa, zestawiam z ognia, wsypuje 1 kopiasta lyzke maki
i energicznie mieszam. Taka mieszanke od nowa podgrzewam i ciagle
mieszajac dodaje pol szklanki wytrawnego wina i ok 1 litr rosolu. Rosolu
a nie wywaru z kostki knorr. Pisze okolo bo wlewam do osiagniecia
pozadanej gestosci zupy. Jak ktos woli bardziej gesta to albo mniej
rosolu albo wiecej maki. Jak sie zagotuje doprawiam: sola, bialym
pieprzem i koniecznie galka muszkatolowa. Galka jest niezbedna :)
Zupe taka podaje obowiazkowo z malymi grzankami i posypuje tartym
parmezanem, pare listkow zielonej pietruszki dla koloru tez jest fajnie
dodac. Bywa ze zamiast parmezanu przygotowuje grzanki z serem typu np.
brie.
Zupe te naprawde szczerze polecam.
Piotr
ja bardzo tą zupę lubię bo jest extra szczegolnie zimą
nie chce mi sie klepac wiec wkleje przepis z pl.rec.kuchnia
Biore trzy duze cebule. Kroje w piorka i smaze na zloty kolor na masle.
Jak cebula jest gotowa, zestawiam z ognia, wsypuje 1 kopiasta lyzke maki
i energicznie mieszam. Taka mieszanke od nowa podgrzewam i ciagle
mieszajac dodaje pol szklanki wytrawnego wina i ok 1 litr rosolu. Rosolu
a nie wywaru z kostki knorr. Pisze okolo bo wlewam do osiagniecia
pozadanej gestosci zupy. Jak ktos woli bardziej gesta to albo mniej
rosolu albo wiecej maki. Jak sie zagotuje doprawiam: sola, bialym
pieprzem i koniecznie galka muszkatolowa. Galka jest niezbedna :)
Zupe taka podaje obowiazkowo z malymi grzankami i posypuje tartym
parmezanem, pare listkow zielonej pietruszki dla koloru tez jest fajnie
dodac. Bywa ze zamiast parmezanu przygotowuje grzanki z serem typu np.
brie.
Zupe te naprawde szczerze polecam.
Piotr
...
Napisał(a)
na pewno sprobuje Elephant dzieki
Pozdrawiam Yavorski
Pozdrawiam Yavorski
Pozdrawiam Yavorski
...
Napisał(a)
************************************************************
Ja też uważam,że zupka cebulowa jest ekstra.A oto mój przepis na tę zupę(wprawdzie nie jest tak bardzo wyszukany jak przepis ELEPHANTA,ale za to jest szybsz i mniej kaloryczny-dla tych którzy są na diecie-nawet świetny):
-potrzebne składniki:rosół(może być bulion z kostki)lub jakiś inny wywar,cebula(w dowolnej ilości,jak kto lubi),ziemniak,pietruszka,bazylia,oregano,pieprz,sól.
-przepis:cebulę pokrajać w krążki,ziemniaki w kosteczkę i wrzucić to do gotującego się bulionu.Gotować,aż cebula i ziemniaki będą miękkie.Pod koniec dodać świeża,posiekaną drobno pietruszkę.Można też dodać odrobinę oregano i bazyli,ale to już sprawa gustu.Podawać z grzankami.
No i na koniec nie pozostaje mi nic innego jak tylko życzyć smacznego :)
Pozdrawiam @ll,
************************************************************
:)Nie szukaj tam gdzie można znaleźć,a odnajdziesz wiecej niż szukałeś...
Ja też uważam,że zupka cebulowa jest ekstra.A oto mój przepis na tę zupę(wprawdzie nie jest tak bardzo wyszukany jak przepis ELEPHANTA,ale za to jest szybsz i mniej kaloryczny-dla tych którzy są na diecie-nawet świetny):
-potrzebne składniki:rosół(może być bulion z kostki)lub jakiś inny wywar,cebula(w dowolnej ilości,jak kto lubi),ziemniak,pietruszka,bazylia,oregano,pieprz,sól.
-przepis:cebulę pokrajać w krążki,ziemniaki w kosteczkę i wrzucić to do gotującego się bulionu.Gotować,aż cebula i ziemniaki będą miękkie.Pod koniec dodać świeża,posiekaną drobno pietruszkę.Można też dodać odrobinę oregano i bazyli,ale to już sprawa gustu.Podawać z grzankami.
No i na koniec nie pozostaje mi nic innego jak tylko życzyć smacznego :)
Pozdrawiam @ll,
************************************************************
:)Nie szukaj tam gdzie można znaleźć,a odnajdziesz wiecej niż szukałeś...
:)Nie szukaj tam gdzie można znaleźć,a odnajdziesz wiecej niż szukałeś...
...
Napisał(a)
Witam, najbardziej smakują mi domowe:
- kalafiorowa
- pomidorowa z makaronem
- rosół z kury
pozdrawiam.
Zmieniony przez - Karman w dniu 2001-11-30 07:36:33
- kalafiorowa
- pomidorowa z makaronem
- rosół z kury
pozdrawiam.
Zmieniony przez - Karman w dniu 2001-11-30 07:36:33
...
Napisał(a)
A ja qrde nie lubie zup choć nawet nie wiem dlaczego.
Pozdrawiam.
"Nie ma kasy, nie ma masy, a bez masy nie ma klasy"
Pozdrawiam.
"Nie ma kasy, nie ma masy, a bez masy nie ma klasy"
"Nie ma kasy, nie ma masy, a bez masy nie ma klasy" @ doradca w suplementacji @
Członek mafia.suple.hardcor.pl
...
Napisał(a)
Ja lubie jak mi kobita zrobi dobry rosolek, ze swiezo zarznietej kurki.
...
Napisał(a)
A ja lubie :
pomidorowa z chlebem i zoltym serem
barszcz czerwony z kapusniaczkami(bulka z kapusta)
owsianka :)
platki kukurydziane na zimnym mleczku
zurek
ogorkowa
:)
Pozdrówka
"Zażywasz - Przegrywasz"
pomidorowa z chlebem i zoltym serem
barszcz czerwony z kapusniaczkami(bulka z kapusta)
owsianka :)
platki kukurydziane na zimnym mleczku
zurek
ogorkowa
:)
Pozdrówka
"Zażywasz - Przegrywasz"
...
Napisał(a)
barszcz, szczegolnie z uszkami
pomidorowa z makaronem, z ryzem tez moze byc
zurek
rosol z kury
kapusniak
zupka chmielowa ;)
g4bb3r
pomidorowa z makaronem, z ryzem tez moze byc
zurek
rosol z kury
kapusniak
zupka chmielowa ;)
g4bb3r
Poprzedni temat
Dieta starożytnych atletów
Następny temat
Jak przytyć bez sterydów i odżywek???????
Polecane artykuły