400 gram fasoli białej ( jaś lub jaś karłowaty)
400 gram kiełbasy z fileta z kurczaka
300 gram fileta z kurczaka wędzonego
koncentrat pomidorowy słoiczek
3 cebula
łyżeczka skrobi ziemniaczanej
kostka wołowa
5 ziaren ziela angielskiego
3 liście laurowe
majeranek
1 op przyprawy do dań z fasoli
sos sojowy
papryka słodka'
papryka ostra wędzona
pieprz
Fasole moczymy w zimnej wodzie przez kilka naście godzin
następnie gotujemy ją do miękkości w tej samej wodzie z zielem angielskim i lisciami laurowymi
w między czasie kroimy kiełbasę i fileta w kostkę na łyżeczce oleju rzepakowego podsmażamy
cebulę kroimy drobno i dokładamy do kiełbasy i kurczaka i też trochę podsmażamy
jak fasola będzie już prawie miękka dokładamy kiełbasę z kurczakiem i cebula
dokładamy kostkę wołową
oraz zresztą przypraw i gotujemy dalej do miękkości fasoli
następnie dodajemy koncentrat pomidorowy
łyżeczkę skrobi rozrabiamy w połowie szklanki wody i dolewamy do fasoli ( zagęści nam to fasolkę )
jak się zagotuje po 2-3 minutach wyłączamy
wartości -
1630 kcal
180 gr białka
110 gr węgli
55 gram tłuszczu
Zmieniony przez - agnieszka.aj. w dniu 2015-09-10 05:40:42
Zmieniony przez - lodzianin1 w dniu 2015-09-10 05:48:53