Witam!
Niedawno postanowiłem zabrać się za siebie, ponieważ mierzę 179cm wzrostu, lecz ważę 108kg... Dla mnie to jest masakra i wiem, że mam otyłość I stopnia, czy jakoś tak.
Obliczyłem sobie zapotrzebowanie kalorii, mam do dyspozycji kreatynę(wiem, że nie odchudza, ale cóż...) i recovery drink.
Otóż mój plan jest taki:
Redukcja wagi poprzez dietę + ćwiczenia aerobowe na rowerze stacjonarnym.
Potem(po zbalansowaniu wagi i poprawieniu kondycji) mam zamiar zacząć programy P90X i Insanity.
I moja prośba do was tyczy się planu ćwiczeń na rowerze.
Ile dni w tygodniu, ile czasu na dzień, jaka rozgrzewka, przed jedzeniem, czy wieczorem?
Będę wdzięczny za pomoc!
Pozdrawiam.
Niedawno postanowiłem zabrać się za siebie, ponieważ mierzę 179cm wzrostu, lecz ważę 108kg... Dla mnie to jest masakra i wiem, że mam otyłość I stopnia, czy jakoś tak.
Obliczyłem sobie zapotrzebowanie kalorii, mam do dyspozycji kreatynę(wiem, że nie odchudza, ale cóż...) i recovery drink.
Otóż mój plan jest taki:
Redukcja wagi poprzez dietę + ćwiczenia aerobowe na rowerze stacjonarnym.
Potem(po zbalansowaniu wagi i poprawieniu kondycji) mam zamiar zacząć programy P90X i Insanity.
I moja prośba do was tyczy się planu ćwiczeń na rowerze.
Ile dni w tygodniu, ile czasu na dzień, jaka rozgrzewka, przed jedzeniem, czy wieczorem?
Będę wdzięczny za pomoc!
Pozdrawiam.
Walcz dla pasji, nie dla podniecania się, że możesz komuś niewinnemu spuścić wpierd*l.