Szacuny
13
Napisanych postów
2141
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
18809
Mam zamiar we wrześniu rozpocząć cykl kreatynowy i zastanawiam się nad zastąpieniem standardowej dawki glukozy do każdych 5 gramów kreatyny, rybozą .. w związku z tym mam pytania do osób, które sie orientują:
1. jak dawka rybozy dla 5 gr kreatyny?,
2. czy to wogóle ma sens - czy ryboza wystarczająco będzie stymulowała wydzielanie insluliny?
.. powodem mojego pytania jest obawa o dodatkowe kilogramy masy tłuszcowej
Szacuny
8
Napisanych postów
2561
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
14340
error no własnie ,
dlaczego przytaczasz przykład ,który nie jest zadna wykładnia?
człowiek cukrzyk ma zupełnie inny próg tolerancji glukozy(i byc moze w chwili niedocukrzenia wystarczy mu batonik:)
zupełnie inaczej rzecz sie ma z e zdrowymi osobnikami(zreszta obacz po ile gramów w aptece sprzedaje sie testy glukozowe??-odp-50 gram.)
nie mówie iz nic Ci nie da spozywanie mniejszej ilosci ale ...................to nie to a i przy tej dawce opona bedzie rosła.
w jednym sie z tobą zgodzę ,ze na kazdego glukoza moze działac rooznie.
pozdro
Szacuny
11083
Napisanych postów
51088
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
ODPOWIEDNAI ADAWKA RYBOZY TO OKOŁO 3G NA PORCJE KREATYNY
ALE TAK SZCZERZE MÓEIĄC POŁACZYŁBYM TO Z GLUKOZA, PRZYNAJMNIEJ 10-15 GRAM A OD TEGO ZBYTNIO TŁUSZCZYK NIE SKOCZY ( MAM TEN SAM PROBLEM)
TAK ZASTANAWIAM SIE NAD ATP KAIZENA ALE DLA POLEPSZENIA I TAK DOWALIŁBYM DO KAZDEJ PORCJI MINIMUM 15G GLUKOZY
Szacuny
13
Napisanych postów
2141
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
18809
Dzieki za info BULMASTIF ... jednak chyba sprobuje na samej rybozie .... a tak poza tym sadzac po iloaci odpowiedzi wnioskuje, iz temat jest malo znany / praktykowany ...
Szacuny
8
Napisanych postów
2561
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
14340
WITAM
przewaga rybozy nad glukoza jest w skrócie taka;
-dzienna dawka do 9 gram (mozna stosowac 4.5 przed 4.5 po treningu z kreatynką)
-dawka glukozy aby nastapił wyrzut insuliny -minimalnie 40-50 gram(jesli ktos sadzi ze 10 czy 20 gram wystarczy to jest w duzym błedzie)a przy takiej dawce po kilku dniach łooj na brzuchu pewny))))))))))))))))))
ryboza pozatym stosowana moze byc oddzielnie -znakomicie skraca czas regeneracji z potreningowej z 72 godzin do 12(ma to scisły zwiazek ze zuzyciem iregeneracja atp)
Szacuny
13
Napisanych postów
2141
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
18809
bigger SOG dla Ciebie ... skąd rybozę, są dwie możliwości:
1. zakupię ją w sklepie pod Centralnym - mają tam rybozę NOW (tylko chyba drogo wychodzi),
2. no i opcja druga zamówię przez net na stronach amerykańskich (minus tego rozwiązania trzeba mieć kartę) ....
.. chyba wybiorę opcję 1 bo nie chce mi się czekać, poza tym jeszcze nie przećwiczyłem opcji 2 => właśnie czekam na Crevate Kaizena zamówione tą drogą .....