Witam wszystkich
No więc tak jak w temacie prosił bym o ułożenie jakiegos programu albo chociaż o jakieś dobre porady bo niestety niemam sie do kogo zwrocić.
Ogólnie
19 lat
waga ok 70-71 (zaczynalem od 64)
Ćwicze od 6 miesiecy
pas:87
klatka:101
biceps: 38
udo:51
Przy mojej wadze trening na mase+siłe.
Ćwicze 3 razy w tygodniu po 2 godz,niestety inne dni niemoge wiec codziennie odpada.
Chodze sam więc zazwyczaj niemam nikogo do pomocy.
Na siłowni jest duzo sprzętu i ciezaru wiec.
Wtorek
Klatka (mięsnie dolne): Wyciskanie na poziomej-ok 5-6 serii.cwicze ciezarami zblizonymi do maxa(75) z ok 4-6 powtorzen np. 60kgx8,dwa razy 65 po 5 powtorzen,dwa razy 70 po 3,4 powtorzenia
wyciskanie głową w dół 3 serie 60,65 kg po ok 5-6 razy
wyciskanie sztangietek na płaskiej hantle 25 kg 4 serie po 5 powtorzen,na koncu 22 kg
na dobicie na koniec suwnica,wyciskanie poziome 3 serie,ciezar taki by zrobić max 6 powtorzen
Biceps: modlitewnik z hantlami 3 serie,wyciskanie na stojąco sztangi 40 kg,podciaganie linek wyciagu do głowy,na dobicie podciaganie na drążku
Czwartek: Barki: wyciskanie sztangietek do góry hantle 20,22kg, podnoszenie sztangi przed siebie na wyprostowanych rekach,podnoszenie hantelki bokiem do góry,podciaganie sztangi wzdloz tułowia 45kg
triceps- wyciskanie sztangi 55kg,francuz na siedząco,prostowanie do dołu,pompki na poręczach z obciązeniem
Sobota: Klatka(górna częśc):ławeczka skośna, 5 serii 60-8powt,65-6powt,70kg-2powt
rozpiętki na skosnej 18,20 kg
wyciskanie hatli na skośnej
Plecy: podciaganie hantli w pochyleniu 4 serie 25,30kg
podciaganie sztangi to klaty w pochyleniu 4 serie
podciaganie do siebie cieżaru z góry wąskim nachwytem
podciągnie do siebie na siedząco
No więc tak:
moge cwiczyć tylko 3 razy w tygoniu po 2 godz(matura za 2 miesiace;)
powtorzenia wykonuje zawsze do momentu kiedy juz niemoge.czy to jest dobre?
Z siłą klatki jestem w tyle;/
brzuch robie przed spaniem
nogi jak zostanie mi czasu
od momentu kiedy cwicze zrobilem sobie tylko jedna jednotygodniowa przerwe.
Prosiłbym o ułozenie jakiegoś planu treningowego na moje możliwosci.Albo poprawki jeśli ten mój jest dobry
Ps.Jakie cwiczenie jest na hmmm...boki brzucha? chodzi o to miejscenad miednicą,pobokach powyżej "oponek", tam gdzie na dole kończą sie motyle.mam to miejsc węższe od pasa i miednicy a barki troche szerokie wiec to głupio wygląda.jakim ćwiczeniem zabuduje te wklęsnięcia??
Sorry jeśli coś nie tak umieściłem,albo coś już było na forum ale jestem zielony tutaj a naprawde niemam sie do kogo zwrócić.
Zmieniony przez - krash w dniu 2007-03-06 21:01:35
No więc tak jak w temacie prosił bym o ułożenie jakiegos programu albo chociaż o jakieś dobre porady bo niestety niemam sie do kogo zwrocić.
Ogólnie
19 lat
waga ok 70-71 (zaczynalem od 64)
Ćwicze od 6 miesiecy
pas:87
klatka:101
biceps: 38
udo:51
Przy mojej wadze trening na mase+siłe.
Ćwicze 3 razy w tygodniu po 2 godz,niestety inne dni niemoge wiec codziennie odpada.
Chodze sam więc zazwyczaj niemam nikogo do pomocy.
Na siłowni jest duzo sprzętu i ciezaru wiec.
Wtorek
Klatka (mięsnie dolne): Wyciskanie na poziomej-ok 5-6 serii.cwicze ciezarami zblizonymi do maxa(75) z ok 4-6 powtorzen np. 60kgx8,dwa razy 65 po 5 powtorzen,dwa razy 70 po 3,4 powtorzenia
wyciskanie głową w dół 3 serie 60,65 kg po ok 5-6 razy
wyciskanie sztangietek na płaskiej hantle 25 kg 4 serie po 5 powtorzen,na koncu 22 kg
na dobicie na koniec suwnica,wyciskanie poziome 3 serie,ciezar taki by zrobić max 6 powtorzen
Biceps: modlitewnik z hantlami 3 serie,wyciskanie na stojąco sztangi 40 kg,podciaganie linek wyciagu do głowy,na dobicie podciaganie na drążku
Czwartek: Barki: wyciskanie sztangietek do góry hantle 20,22kg, podnoszenie sztangi przed siebie na wyprostowanych rekach,podnoszenie hantelki bokiem do góry,podciaganie sztangi wzdloz tułowia 45kg
triceps- wyciskanie sztangi 55kg,francuz na siedząco,prostowanie do dołu,pompki na poręczach z obciązeniem
Sobota: Klatka(górna częśc):ławeczka skośna, 5 serii 60-8powt,65-6powt,70kg-2powt
rozpiętki na skosnej 18,20 kg
wyciskanie hatli na skośnej
Plecy: podciaganie hantli w pochyleniu 4 serie 25,30kg
podciaganie sztangi to klaty w pochyleniu 4 serie
podciaganie do siebie cieżaru z góry wąskim nachwytem
podciągnie do siebie na siedząco
No więc tak:
moge cwiczyć tylko 3 razy w tygoniu po 2 godz(matura za 2 miesiace;)
powtorzenia wykonuje zawsze do momentu kiedy juz niemoge.czy to jest dobre?
Z siłą klatki jestem w tyle;/
brzuch robie przed spaniem
nogi jak zostanie mi czasu
od momentu kiedy cwicze zrobilem sobie tylko jedna jednotygodniowa przerwe.
Prosiłbym o ułozenie jakiegoś planu treningowego na moje możliwosci.Albo poprawki jeśli ten mój jest dobry
Ps.Jakie cwiczenie jest na hmmm...boki brzucha? chodzi o to miejscenad miednicą,pobokach powyżej "oponek", tam gdzie na dole kończą sie motyle.mam to miejsc węższe od pasa i miednicy a barki troche szerokie wiec to głupio wygląda.jakim ćwiczeniem zabuduje te wklęsnięcia??
Sorry jeśli coś nie tak umieściłem,albo coś już było na forum ale jestem zielony tutaj a naprawde niemam sie do kogo zwrócić.
Zmieniony przez - krash w dniu 2007-03-06 21:01:35