Kiedyś pod czas pracy miałem straszny ból pleców nie mogłem się schylić(dodam że trenuję kicboxing). Poszedłem do lekarza i on mi powiedział że muszę odstawić treningi i nie podnosić ciężkich rzeczy. Ten ból pleców jest spowodowany tym że od 10 roku życia pracowałem na tartakach, paleciarni i kamieniarstwie. Czytałem jeden wątek na forum że te treningi pomagają właśnie kręgosłup. Proszę o pomoc i przepraszam jak umieściłem temat w złym miejscu.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Miałeś robione jakiekolwiek badania obrazowe RTG , reznonas czy bez tego lekarz stwierdził żeby odstawić trening ? Jaką postawił diagnozę?
...
Napisał(a)
BPL-G bez tego tak stwierdził. Powiedział że to mi tylko pokaże że mam krzywy kręgosłup, mam problem z jakimiś dolnymi kręgami które przy dużych ciężarach naciskają powodując duży ból.
...
Napisał(a)
On Ci robił jakkiekolwiek testy , dotykał itp. ? Bo wygląda to po tym co opisujesz na klasyczną wizytę na NFZ bez dokładnego zbadania pacjenta, osobiście skonsultowałbym się z innym lekrzem.
...
Napisał(a)
Tylko oglądał i macał. Szukam jakiegoś lekarza sportowego jakiegoś ortopedy. Jestem obecnie za granica i nie znam aż tak języka żeby się dogadać. Polskiego lekarza takiego nie znalazłem. Będę prosił kogoś żeby ze mną poszedł do niemieckiego.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!