siema przy mostkowaniu w wyciskaniu wyskoczyl mi chyba krąg szyjny, każdy z nas ma jeden taki wystający i mi na dole wyskoczył kolejny wiec mam teraz 2 tyle ze ten drugi nie jest tak mocno wychylony, ktos mial kiedys taki problem boli mnie troche jak mocno odchylam glowe do tylu albo probuje broda dotknac klatki, mozna normalnie z tym zyc ? sa jakies konsekwencje tego ?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
- "Spięte" mięśnie kręgosłupa w odcinku szyjnym
- Niestabilność mięśniowa na odcinku szyjnym kręgosłupa ;-(
- Problemy z kręgosłupem szyjnym i lędzwiowym a ćwiczenia wzmacniające mięśnie brzucha
- Wygładzenie lordozy kregosłupa w odcinku szyjnym a siłownia
- problemy z z mobilnościa w odcinku szyjnym jak i piersiowym kręgosłupa
- Jaki okład na ból spowodowany przesunięciem dysku w odcinku szyjnym.
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
jakby ci krag szyjny wyskoczyl to bys juz lezal pod ziemnia :P
jakby ci wyskoczyl krazek miedzykregowy to bys sie zwijal z bolu :P
jakby ci wyskoczyl krazek miedzykregowy to bys sie zwijal z bolu :P
...
Napisał(a)
Cześć! Każdy ma dwa wystające kręgi w odcinku szyjnym. Być może krąg Ci się obsunął. Idź do lekarza
Rób, co chesz.
...
Napisał(a)
Nic Ci nie wyskoczylo po prostu przeciazyłes prostowniki odcinka szyjnego i teraz ich odpowiedzią na przeciazenie jest nadmierne napiecie. W wyniku tego napięcia nie jestes w stanie przyciągnać głowe do mostka ani odchylić do tyłu. Kilka dni i przejdzie ale musisz oszczedzac miesnie szyi i nie wyginac jej za bardzo.
2
mgr fizjoterapii
terapeuta manualny
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
Panowie pomózcie bo chyba schrzaniłem sobie metabolilzm:(
Następny temat