SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Polak z najlepszym wynikiem na świecie

temat działu:

Aktualności - Kulturystyka i Fitness

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2543

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 26 Napisanych postów 30570 Wiek 46 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 49854
W miniony weekend podczas zawodów I ligi lekkoatletycznej w Białej Podlaskiej Grzegorz Sposób (Start Lublin) wygrał skok wzwyż, pokonując poprzeczkę na wysokości 2,32 m. To najlepszy w tym roku wynik na świecie - informuje „Dziennik Polski".

- Planowałem może 2,25 - 2,28, ale skończyło się znacznie lepiej - mówi Grzegorz Sposób. - Mam więc minimum i czas, aby spokojnie przygotowywać się do igrzysk.

- Jestem na pierwszym miejscu na świecie, ale to dopiero początek sezonu. Nie twierdzę też, że już znajduję się w szczytowej formie. Pobiłem rekord życiowy, ale jeszcze mam do usunięcia kilka mankamentów, choćby poprawić rozbieg. Uważam, że moja forma do sierpnia powinna jeszcze zwyżkować - dodaje.

- Ateny, to będzie mój debiut olimpijski, a nigdy tam nie startowałem. Nie ukrywam, że powalczę o medal. Trzeba stawiać sobie wysokie cele. Nie są one nierealne, mój wynik z ligi, zwłaszcza że uzyskany w pierwszej próbie, mógłby na igrzyskach dać nawet miejsce na podium. Liczę, że do Aten wybierze się cała trójka polskich skoczków wzwyż, bo mamy szeroką czołówkę - zakończył Grzegorz Sposób.

Pozdrawiam - Tomek

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU

Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 260 Wiek 39 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 14367
A jak przyjdzie skakać na olimpiadzie to znając życie 2.20 nie przeskoczy.

"Nie mogłeś zrobić tego sam.
Wszystko czym chciałeś być... to ja.
Jestem mądry, zdolny, a przede wszystkim... jestem wolny od tego wszystkiego, od czego ty nie jesteś."

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Fantastyczny czas Greene'a na 100 metrów!

Następny temat

Jablonicky nadal w formie

WHEY premium