Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Palenie papierosów - wpływ na mięśnie

temat działu:

Szybkie pytania bez logowania

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 354

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51935 Wiek 32 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
Hej. Wiem że tematy o tematyce palenie a siłownia już były, ale zastanawia mnie jedno. Bo jak patrzyłem na internecie znalazłem takie coś że "to Dym papierosowy wpływa szkodliwie na mięśnie, powoduje zwiększoną produkcję związku miostatyny, odpowiedzialnej za ograniczenie rozwoju mięśni" a z kolei na tym forum to wsm odpowiedzi są np takie że palenie nie wpływa bardzo na np progres na silowni. Dziękuję z góry za przeczytanie i odpowiedzi. Pozdrawiam
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Szacuny 6313 Napisanych postów 78036 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 767015
Palenie papierosów nie ma wpływu na wyniki kształtowania sylwetki. Gdyby drążyć dokładnie, to jak najbardziej można znaleźć jakieś przesłanki ku temu, że wpływa negatywnie, jak i pozytywnie. W zasadzie dotyczy to wszystkiego. Nie mają one jednak specjalnego znaczenia. Palenie papierosów ma jednak w dłużej perspektywie ogromny wpływ na nasze zdrowie i to powinno być dla Ciebie istotne, a nie mięśni. Z nowotworem płuc, czy też krtani nie będziesz już myślał o mięśniach, więc warto patrzeć na to trochę szerzej.

Moderator działu Odżywianie

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Aktywność fizyczna, a spalone kcal

Następny temat

Krzywica żeber - porady

Spalanie
Polecane artykuły