Hej. Wiem że tematy o tematyce palenie a siłownia już były, ale zastanawia mnie jedno. Bo jak patrzyłem na internecie znalazłem takie coś że "to Dym papierosowy wpływa szkodliwie na mięśnie, powoduje zwiększoną produkcję związku miostatyny, odpowiedzialnej za ograniczenie rozwoju mięśni" a z kolei na tym forum to wsm odpowiedzi są np takie że palenie nie wpływa bardzo na np progres na silowni. Dziękuję z góry za przeczytanie i odpowiedzi. Pozdrawiam
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Palenie papierosów nie ma wpływu na wyniki kształtowania sylwetki. Gdyby drążyć dokładnie, to jak najbardziej można znaleźć jakieś przesłanki ku temu, że wpływa negatywnie, jak i pozytywnie. W zasadzie dotyczy to wszystkiego. Nie mają one jednak specjalnego znaczenia. Palenie papierosów ma jednak w dłużej perspektywie ogromny wpływ na nasze zdrowie i to powinno być dla Ciebie istotne, a nie mięśni. Z nowotworem płuc, czy też krtani nie będziesz już myślał o mięśniach, więc warto patrzeć na to trochę szerzej.
Moderator działu Odżywianie
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!