Ćwiczyłam na siłowni na orbitreku, teraz zamówiłam sobie taki sprzęt do domu, ale różni się tym, że pedały są od siebie oddalone (ok 24 cm) tak, że podczas ćwiczeń nogi mam jak w rozkroku. Jest to niewygodne i szybko czuję ból mięśni, ale myślę, że to kwestia przyzwyczajenia... Mam pytanie; czym różni się bieganie w rozkroku od biegania gdy nogi są normalnie rozstawione? Czy wtedy działa bardziej zewnętrzna część nóg? A może nie ma żadnej różnicy? Z góry dzięki za odp. Pozdrawiam!
...
Napisał(a)
Witam SFD:)
Ćwiczyłam na siłowni na orbitreku, teraz zamówiłam sobie taki sprzęt do domu, ale różni się tym, że pedały są od siebie oddalone (ok 24 cm) tak, że podczas ćwiczeń nogi mam jak w rozkroku. Jest to niewygodne i szybko czuję ból mięśni, ale myślę, że to kwestia przyzwyczajenia... Mam pytanie; czym różni się bieganie w rozkroku od biegania gdy nogi są normalnie rozstawione? Czy wtedy działa bardziej zewnętrzna część nóg? A może nie ma żadnej różnicy? Z góry dzięki za odp. Pozdrawiam!
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU
Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Aha, chciałam zaznaczyć, że liczba artykułów przeze mnie przeczytanych to nie zero, bo dopiero dzisiaj sie zarejestrowałam a wcześniej bardzo często wchodziłam na SFD:)
...
Napisał(a)
hm wysiłek na sprzęcie do ćwiczeń aerobowych powinien być po pierwsze komfortowy, po drugie bezpieczny (w sensie nie kontuzjogenny), sprzęt powinien priorytetowo angażować większe grupy mięsniowe (tutaj miedzy innymi 4głowe) a nie przeciążać mniejsze.
Więc z tego co piszesz albo ten sprzęt jest źle skonsturowany (w sensie że to podróbka), lub nie pasujesz do niego albo on do Ciebie
ja bym go oddał i wybrał taki (nawet dopłacił) który będzie komfortowy i ćwiczenia na nim będą przyjemne...
btw z jakiego miasta w pomorskim jestes
?
Więc z tego co piszesz albo ten sprzęt jest źle skonsturowany (w sensie że to podróbka), lub nie pasujesz do niego albo on do Ciebie

ja bym go oddał i wybrał taki (nawet dopłacił) który będzie komfortowy i ćwiczenia na nim będą przyjemne...
btw z jakiego miasta w pomorskim jestes

...
Napisał(a)
A może poprostu przyzwyczaiłaś sie do rozstawu pedałów orbitreka na siłowni i stąd ten dyskomfort podczas ćwiczeń. Jakiej firmy jest ten orbitrek ??
...
Napisał(a)
Witam ponownie:)
To ten orbitrek http://www.bacha-sport.com.pl/document.php?id=92 Więc za bardzo nie mam jak oddać... Kombinowałam żeby jakoś przekręcić pedały, ale nic się nie da zrobić.
To ten orbitrek http://www.bacha-sport.com.pl/document.php?id=92 Więc za bardzo nie mam jak oddać... Kombinowałam żeby jakoś przekręcić pedały, ale nic się nie da zrobić.
...
Napisał(a)
Uuu bacha sport... już pisałem posta na temat tej firmy.. bo kupiłem stepper z kolumną i okazał się strasznym badziewiem. No ale mam nadzieje ze moze orbitreka porzadnie zrobili
.
Raczej niewiele jest orbitrekow albo nie ma w ogole.. w ktorych mozna zmieniac "rozstaw" pedalow... z tego co pisalas to chodzi o ten rozkrok.. z tym ciezko, jedynie to mozna ustawic poziom pedalow tzn prawej i lewej nogi...
Jesli rzeczywiscie ciezko Ci sie na nim cwiczy to albo dalej bedziesz probowac i moze sie w koncu przyzwyczaisz, albo sprzedasz na allegro
w internecie, albo popytaj znajomych ze swojej siłowni moze ktoś będzie zainteresowany kupnem 

Raczej niewiele jest orbitrekow albo nie ma w ogole.. w ktorych mozna zmieniac "rozstaw" pedalow... z tego co pisalas to chodzi o ten rozkrok.. z tym ciezko, jedynie to mozna ustawic poziom pedalow tzn prawej i lewej nogi...
Jesli rzeczywiscie ciezko Ci sie na nim cwiczy to albo dalej bedziesz probowac i moze sie w koncu przyzwyczaisz, albo sprzedasz na allegro

...
Napisał(a)

...
Napisał(a)
Mam nadzieję, że się przyzwyczaję. Jestem z Gdyni a czemu pytasz?:) Iwona, mam go dopiero od kilku dni... A czy bieganie na orbitreku z rozstawionymi nogami różni się bardzo od normalnego (pracują inne partie mięśni)? W ogóle dzięki za odp. Pozdrawiam!
...
Napisał(a)
no pytam bo też jestem z Gdyni a tu sie żadko trafia ktoś stąd, powiedz jaka dzielnia

...
Napisał(a)
i owszem, pracuja zupełnie inne mięśnie, ma to swoje zalety ale przeważają raczej wady
Napewno nie masz już możliwości zmiany tego sprzętu ??

Następny temat
2 pytania.
Polecane artykuły