Witaj Mamed. Ostatni raz rozmawialiśmy dość dawno, dlatego chciałbym od razu zapytać, czy coś zmieniło się u najlepszego zawodnika MMA w Polsce?
- Nic się nie zmieniło, cały czas trenuję w Olsztynie. Miałem jakieś kontuzje, urazy, ale już wszystko jest w porządku.
Prócz tego mam nowego partnera TCM Extreme. To taka grupa w której jest mój brat Kerim Abzaiłow, Marcin Held oraz jeszcze kilku zawodników MMA i judoków. Robimy z nimi przygotowania wydolnościowe, a do tego są jednym z moich sponsorów. Sponsorują mnie i pomagają w przygotowaniach.
Wkrótce na polskim rynku pojawi się nowa linia odzieżowa. Opowiedz coś o tym.
- To będzie linia ciuchów, bielizna męska. Właśnie zaczęliśmy produkcję i powoli wchodzimy w rynek.
Jak nazywać się będzie marka?
- Nazwa będzie Mamed Khalidov Fighting Spirit, lecz zostanie później skrócona do MK, bo jest za długa. Na razie będzie cała nazwa, żeby ludzie wiedzieli o co chodzi.
A kiedy zobaczymy Mameda Khalidova w ringu? Dopiero na KSW15, czy szykuje się jakaś walka wcześniej?
-Wiem, że moi menadżerowie rozmawiają z włodarzami „Sengoku" na temat mojego występu na ich grudniowej gali. Rozmawiają na temat przeciwnika. Chciałbym i wierzę, że ta walka się odbędzie.
C.D.
http://www.fight24.pl/mamed-khalidov-chcialbym-walczyc-z-murilo-ninja-rua/