Z góry dziękuje za odpowiedz.
...
Napisał(a)
Witam mam takie pytanie czy mógłbym jeść makaron w posiłku przed/po treningowym zamiast kaszy/ryżu bo nie bardzo mi podchodzi ;/ Chodzi mi o trening na masę. Bo ww mają niby tyle same ale chodzi mi o jakieś ukryte wady makaronu ;)
Z góry dziękuje za odpowiedz.
Z góry dziękuje za odpowiedz.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Zamiennie wiem ale czy jest jakieś przeciwwskazanie abym jadł sam makaron :D?
...
Napisał(a)
O ile Tobie się nie znudzi to myśle że nie ma żadnych przeciwskazań.Jedynie jakie do głowy przychodzą mi przeciwskazania to zależy jaki makaron .
Prawdziwy makaron składa się wyłącznie z wody i mąki i dlatego też powinniśmy unikać makaronów jajecznych. Mąką przeznaczoną na makaron jest mąka z pszenicy durum.
Makaron durum jest najwyższej klasy makaronem o wysokich właściwościach odżywczych.Jest bogatszy w błonnik, makro- i mikroelementy niż makarony ze zwykłej pszenicy.
Prawdziwy makaron składa się wyłącznie z wody i mąki i dlatego też powinniśmy unikać makaronów jajecznych. Mąką przeznaczoną na makaron jest mąka z pszenicy durum.
Makaron durum jest najwyższej klasy makaronem o wysokich właściwościach odżywczych.Jest bogatszy w błonnik, makro- i mikroelementy niż makarony ze zwykłej pszenicy.
I'll fight like never before !
...
Napisał(a)
głupoty gadasz, niektórzy jedzą tylko makaron i nic im nie zalega. Nie każdy ma nie tolerancje na gluten
...
Napisał(a)
Wokół glutenu jest wiele kontrowersji.Jedni sądzą,że całkowicie trzeba go wyeliminować z diety,nawet u osób zdrowych,ponieważ wpływa na obniżenie odporności,a część uważa że nie ma takiej potrzeby.
Jeżeli organizm nie toleruje glutenu lub jest na niego uczulony to działanie może byc dla nas uciążliwe i może powodować znaczne pogorszenie samopoczucia i zdrowia.
Osobiście uważam ,że jeżeli nie spożywamy produktów z glutenem w nadmiernej ilości mogą pozostać w diecie.
Jeżeli ktoś toleruje gluten ,może go bez obaw stosować.
Jeżeli organizm nie toleruje glutenu lub jest na niego uczulony to działanie może byc dla nas uciążliwe i może powodować znaczne pogorszenie samopoczucia i zdrowia.
Osobiście uważam ,że jeżeli nie spożywamy produktów z glutenem w nadmiernej ilości mogą pozostać w diecie.
Jeżeli ktoś toleruje gluten ,może go bez obaw stosować.
I'll fight like never before !
...
Napisał(a)
tylko, że nikt nie toleruje dzisiejszego glutenu, ale nie każdy to odczuwa... Zmiany zachodzą powoli i wszystko wychodzi na starość.
Zboża zostały zmodyfikowane genetycznie, są zepsute... Dzisiejsza pszenica to mutant i nie ma nic wspólnego tą sprzed 200 laty.
Jeśli nie mozesz już jeśc kasz czy ryżów to spróbuj dodać sobie do tego sosów.
Takie jest moje zdanie.
Zboża zostały zmodyfikowane genetycznie, są zepsute... Dzisiejsza pszenica to mutant i nie ma nic wspólnego tą sprzed 200 laty.
Jeśli nie mozesz już jeśc kasz czy ryżów to spróbuj dodać sobie do tego sosów.
Takie jest moje zdanie.
...
Napisał(a)
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, doszedłem do wniosku że może jednak spróbuje tą kasze/ryż a czasami dorzucę makaron ;)
...
Napisał(a)
Koksowianin, nie ludz sie. Dokladnie to samo dzieje sie z ryzem (ryz to zboze) i kaszami. Nie dajmy sie zwariowac. Modyfikuje sie genetycznie WSZYSTKO, o ile zwiekszy to zyski producenta, lub zmniejszy jego koszty.
...
Napisał(a)
ryż nie zawiera glutenu... "nie dajmy sie zwariowac", a organizm cierpi... i wlasnie przez to ze "nie dajecie sie zwariowac" i kupujecie dziadoskie jedzenie producenci coraz bardziej brną w niezdrową żywność.
Polecane artykuły